2 Eylül 2013 Pazartesi

Kolay Ispanaklı Yassı Spagetti (Bavette)


Tamamen uydurma bir tarif oldu ama sonucunu çok beğendiğimiz ve çok kolay olduğu için sizinle de paylaşmak istedik.

Ispanakları pişirmiyoruz, sadece yıkayıp doğramanız yeterli.  Ispanak yerine roka, kuzu kulağı veya ne seviyorsanız kullanabilirsiniz.

Makarna suyunu da pişirdikten sonra dökmeyip 1 su bardağını ayırıyorsunuz. Hem besleyici oluyor, hem de lezzeli.



Ispanaklı Yassı Spagetti


  • 1 Paket yassı spagetti (bavette)
  • 1 su bardağı sevdiğiniz bir peynir (biz parmesan ve kaşar kullandık ama istediğiniz bir peynirle yapabilirsiniz. Sadece sıcakta eriyen bir peynir olursa daha güzel olur ama diyet yapıyorsanız yağsız beyaz peynir bile olur)
  • Temizlenmiş ve doğranmış ıspanak ( her tabağa en az 1 avuç gelecek kadar)
  • 1 çay bardağı makarnayı haşladığınız haşlama suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
  • Karabiber, tuz


Makarnaları tercihen aldente yani hafif diri olacak şekilde pişirin ve makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın.

Makarnaları haşladığınız tencereye yağı ekleyin ve biraz ısınınca makarnayı, peyniri, makarna suyunu, tuzu  ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte karıştırın. Peynirler eriyince ocaktan alın porsiyonları tabaklara koyun.  Üzerine 1 avuç kadar doğranmış ıspanak ekleyip, karabiber serpip hemen servis edin.

Biz ıspanağı tabaklara aldığımız makarnanın üzerine ekledik. İsterseniz siz de öyle yapabilirsiniz veya peynir eklediğiniz aşamada da ekleyebilirsiniz.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...