12 Eylül 2013 Perşembe
Süt Tozu Mevzusu
Süt tozu diyince bir çok kişinin aklına kahve kreması geliyor. Kahve kreması bitkisel ve oldukça yağlı bir üründür ve sütle alakası yok:) Süt tozu ise malum süten elde ediliyor, sütün içindeki suyu aldığınızı düşünün, kalan kısım süt tozu :)
Sağlıklı mı değil mi tartışmasına ise girmek istemiyorum çünkü zaten sütün bile henüz sağlıklı olup olmadığı kesin bir şekilde belli değil. Ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.
Süt tozu, hem sıvı formda olmadığı için kıvamı pek etkilemiyor hem de lezzet veriyor.
Ben en çok evde çikolatalı krema yaparken kullanıyorum. Bazen de poğaçaların ve keklerin hamurunda. Hem dokusunu güzelleştiriyor hem de lezzet katıyor. Dondurmaya süt tadı verip, kıvamını koyulaştırıyor...
Ah tabi bir de dulce de leche yaparken de kullanıyorum. Sütü ısıtmaya başlamadan önce her bardak süt için 1 yemek kaşığı da süt tozu koyuyorum.
Türkiye'de başka markanın süttozunu henüz görmedim, illa ki vardır ama daha çok endüstriyel mutfaklarda kullanıma uygun fazla miktarlardadır. Ben Pınar'ın süt tozunu kullanıyorum. Büyük marketlerde süt reyonlarında bulmak mümkün. Size de tavsiye ederim.
Fiyatı 4 ile 6 lira arasında değişiyor yerine göre. Buradan Pınar'ın kendi sitesinden besin değerlerini ve nasıl elde edildiğini inceleyebilirsiniz.
Önemli not: Bu bir reklam yazısı değildir, tamamen tarafsızca yazılmıştır. Markanın bu yazıyla herhangi bir alakası yoktur. Ben beğenerek kullanıyorum bu yüzden de tavsiye edebileceğim bir olduğu için ve daha önce de defalarca sorulduğu, bazen de kahve kremasıyla karıştırıldığı için bilgi vermek amaçlı yazdım.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...

-
Vanilyalı yani sade cheesecake benim her zaman en favori tatlım olmuştur. Tabi fırınlanmış olmak kaydı ile. Şu da bir gerçek ki eğer dışarıd...
-
… ….. Blog fikri nasıl oluştu? Üniversiteden gıda mühendisi olarak mezun olalı 10 yıl geçti ve bu geçen zamanda çok çalışmama rağmen hiç bir...
-
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Malzemeler: Çanak için; 350 g kıyma 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan Tuz Karabiber Patates püresi için; 2 ade...
-
SAÇAKLI PO ĞAÇA NASIL YAPILIR? SAKALLI POĞAÇA TARİFİ SAÇAKLI POĞAÇA Muhteşem bir hamur tarifidir... Bu hamur reçetesini çeşitli poğaça şekil...
-
RADİSSON BLU HOTEL KAYSERİ RADİSSON BLU HOTEL KAYSERİ' DEN BAYRAM PAKETİ Radisson Blu Hotel Kayseri’den, bayrama özel tatil paketi Bayra...
-
KALBURABASTI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER VE YAPILIŞI 125 gr tereyağ (oda ısısında) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay barda...
-
Görüntüsü ile bu Tatlıya KOZALAK TATLISI demek istedim işte tarifi ve Gerekli Malzemeleri 4 paket metro çikolata 3 yemek kaşığı süt 1 yemek...
-
Cloud Nine Patisseri var Galata'da. Çok tatlı bir yer, temiz ve lezzetli yiyecekleri var. Dışarda pasta-kek tarzı şeyler yemeyi sevmesem...
-
REİS GIDA , 2016 Uluslararas ı Bakliyat Yılını, ülkemizin bakliyat üretimindeki mevcut durumu ve geleceği ile Nielsen Türkiye’nin ‘Beslenme ...