12 Eylül 2013 Perşembe
Süt Tozu Mevzusu
Süt tozu diyince bir çok kişinin aklına kahve kreması geliyor. Kahve kreması bitkisel ve oldukça yağlı bir üründür ve sütle alakası yok:) Süt tozu ise malum süten elde ediliyor, sütün içindeki suyu aldığınızı düşünün, kalan kısım süt tozu :)
Sağlıklı mı değil mi tartışmasına ise girmek istemiyorum çünkü zaten sütün bile henüz sağlıklı olup olmadığı kesin bir şekilde belli değil. Ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.
Süt tozu, hem sıvı formda olmadığı için kıvamı pek etkilemiyor hem de lezzet veriyor.
Ben en çok evde çikolatalı krema yaparken kullanıyorum. Bazen de poğaçaların ve keklerin hamurunda. Hem dokusunu güzelleştiriyor hem de lezzet katıyor. Dondurmaya süt tadı verip, kıvamını koyulaştırıyor...
Ah tabi bir de dulce de leche yaparken de kullanıyorum. Sütü ısıtmaya başlamadan önce her bardak süt için 1 yemek kaşığı da süt tozu koyuyorum.
Türkiye'de başka markanın süttozunu henüz görmedim, illa ki vardır ama daha çok endüstriyel mutfaklarda kullanıma uygun fazla miktarlardadır. Ben Pınar'ın süt tozunu kullanıyorum. Büyük marketlerde süt reyonlarında bulmak mümkün. Size de tavsiye ederim.
Fiyatı 4 ile 6 lira arasında değişiyor yerine göre. Buradan Pınar'ın kendi sitesinden besin değerlerini ve nasıl elde edildiğini inceleyebilirsiniz.
Önemli not: Bu bir reklam yazısı değildir, tamamen tarafsızca yazılmıştır. Markanın bu yazıyla herhangi bir alakası yoktur. Ben beğenerek kullanıyorum bu yüzden de tavsiye edebileceğim bir olduğu için ve daha önce de defalarca sorulduğu, bazen de kahve kremasıyla karıştırıldığı için bilgi vermek amaçlı yazdım.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Uzun zamandır ne bir tarif yayınlayabildim ne de blogla ilgilenebildim ama sanırım artık dönme vakti :) Bu süre boyunca da birçok blogger ar...
-
YEMEK BLOGLARI LİSTESİ CİMCİME YEMEK TARİFLERİ DÜDÜKLÜ TENCERE YEMEKLERİ HEVENK YEMEK TARİFLERİ IVIR ZIVIR YEMEKLER KLASİK TATLAR KLASİK ...
-
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Aklımda bir sürü şey var ama bu aralar hiçbir şey yapasım yok, bahar depresyonu mudur nedir bilemedim. Baharda neden depresyona girilsin onu...
-
BAHARATLI PEYN İR TOPLARI MURATBEY PEYNİRLERİ Muratbeypeynir Sıra dışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları etkinliğimizde Grand Hyatt Exe...
-
PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASI YAPILIR PORTAKALLI İRMİK HELVASI Ben portakalı tatlılara çok yakıştırıyorum...Portakal kabuğu rendesini bir ç...
-
ISPANAKLI KİŞ NASIL YAPILIR? ISPANAKLI KİŞ TARİFİ ISPANAKLI MANTARLI KİŞ ISPANAKLI KREMALI KİŞ Ispanağı sevdirmenin bir yolu...Herkesi hoşn...
-
3 Peynirli Pembe Krep hem göze hem damağa hitap edecek! Muratbey’in yenilikçi peynirleri Burgu, Sürmeli ve Lor peyniriyle yapacağınız 3 Peyn...
-
Kafeye gelen vegan müşteriler için yaptığım ve çok sevdiğim kurabiyelerin tarifini yazmak istedim bugün. Bana sorsalar tereyağ olmadan kurab...
-
Beyaz Çikolatalı Muhallebi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ve Yapılışı Beyaz çikolata severler Muhallebiyi çok sevdiğimiz doğrudur ve efsane...
