12 Eylül 2013 Perşembe
Süt Tozu Mevzusu
Süt tozu diyince bir çok kişinin aklına kahve kreması geliyor. Kahve kreması bitkisel ve oldukça yağlı bir üründür ve sütle alakası yok:) Süt tozu ise malum süten elde ediliyor, sütün içindeki suyu aldığınızı düşünün, kalan kısım süt tozu :)
Sağlıklı mı değil mi tartışmasına ise girmek istemiyorum çünkü zaten sütün bile henüz sağlıklı olup olmadığı kesin bir şekilde belli değil. Ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.
Süt tozu, hem sıvı formda olmadığı için kıvamı pek etkilemiyor hem de lezzet veriyor.
Ben en çok evde çikolatalı krema yaparken kullanıyorum. Bazen de poğaçaların ve keklerin hamurunda. Hem dokusunu güzelleştiriyor hem de lezzet katıyor. Dondurmaya süt tadı verip, kıvamını koyulaştırıyor...
Ah tabi bir de dulce de leche yaparken de kullanıyorum. Sütü ısıtmaya başlamadan önce her bardak süt için 1 yemek kaşığı da süt tozu koyuyorum.
Türkiye'de başka markanın süttozunu henüz görmedim, illa ki vardır ama daha çok endüstriyel mutfaklarda kullanıma uygun fazla miktarlardadır. Ben Pınar'ın süt tozunu kullanıyorum. Büyük marketlerde süt reyonlarında bulmak mümkün. Size de tavsiye ederim.
Fiyatı 4 ile 6 lira arasında değişiyor yerine göre. Buradan Pınar'ın kendi sitesinden besin değerlerini ve nasıl elde edildiğini inceleyebilirsiniz.
Önemli not: Bu bir reklam yazısı değildir, tamamen tarafsızca yazılmıştır. Markanın bu yazıyla herhangi bir alakası yoktur. Ben beğenerek kullanıyorum bu yüzden de tavsiye edebileceğim bir olduğu için ve daha önce de defalarca sorulduğu, bazen de kahve kremasıyla karıştırıldığı için bilgi vermek amaçlı yazdım.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...

-
BÜYÜKADA PRINCESS HOTEL BÜYÜKADA PRINCE ISLANDS PRENS ADALARI BÜYÜKADA OTELLERİ ADA Bilmiyorum kimler Füreya ve Bir Dinazorun Anıları kitapl...
-
ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR? ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ ÇİKOLATALI PASTA Keki, kreması ,kaplaması bol bol çikolata..Hani cafeler de kahvenin...
-
… ….. Blog fikri nasıl oluştu? Üniversiteden gıda mühendisi olarak mezun olalı 10 yıl geçti ve bu geçen zamanda çok çalışmama rağmen hiç bir...
-
ÇAY KEYFİNİ OFÇAY İLE MÜKEMMEL YAŞAYIN Biz çayın tiryakisiyiz. Bizde çaysız olmaz! Çünkü " Çayı koy ge...
-
PANCARLI KUSKUS SALATASI TARİFİ PANCARLI KUSKUS SALATASI NASIL YAPILIR? PANCARLI KUSKUS SALATASI KUSKUS SALATASI Sofralara bahar gelsin.... ...
-
Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle paylaşıyor! D...
-
AYVALI ZEYTINYA ĞLI KEREVIZ NASIL YAPILIR? PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı nefis birzeytinyağlı...
-
Vanilyalı yani sade cheesecake benim her zaman en favori tatlım olmuştur. Tabi fırınlanmış olmak kaydı ile. Şu da bir gerçek ki eğer dışarıd...
-
Geçen gün birisi "muzlu rulo tarifi" koysan demişti bloga, ben de dolaptaki kilolarca muzla ne yapacağımı düşünüyordum o sıra. Bab...
-
LAHMACUN BÖREĞİ RULO LAHMACUN KOLAY LAHMACUN Çok çok pratik bir lahmacun tarifi...Altını güzel pişirirseniz çıtır çıtır... Ve inanılmaz eko...