12 Eylül 2013 Perşembe
Süt Tozu Mevzusu
Süt tozu diyince bir çok kişinin aklına kahve kreması geliyor. Kahve kreması bitkisel ve oldukça yağlı bir üründür ve sütle alakası yok:) Süt tozu ise malum süten elde ediliyor, sütün içindeki suyu aldığınızı düşünün, kalan kısım süt tozu :)
Sağlıklı mı değil mi tartışmasına ise girmek istemiyorum çünkü zaten sütün bile henüz sağlıklı olup olmadığı kesin bir şekilde belli değil. Ben sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.
Süt tozu, hem sıvı formda olmadığı için kıvamı pek etkilemiyor hem de lezzet veriyor.
Ben en çok evde çikolatalı krema yaparken kullanıyorum. Bazen de poğaçaların ve keklerin hamurunda. Hem dokusunu güzelleştiriyor hem de lezzet katıyor. Dondurmaya süt tadı verip, kıvamını koyulaştırıyor...
Ah tabi bir de dulce de leche yaparken de kullanıyorum. Sütü ısıtmaya başlamadan önce her bardak süt için 1 yemek kaşığı da süt tozu koyuyorum.
Türkiye'de başka markanın süttozunu henüz görmedim, illa ki vardır ama daha çok endüstriyel mutfaklarda kullanıma uygun fazla miktarlardadır. Ben Pınar'ın süt tozunu kullanıyorum. Büyük marketlerde süt reyonlarında bulmak mümkün. Size de tavsiye ederim.
Fiyatı 4 ile 6 lira arasında değişiyor yerine göre. Buradan Pınar'ın kendi sitesinden besin değerlerini ve nasıl elde edildiğini inceleyebilirsiniz.
Önemli not: Bu bir reklam yazısı değildir, tamamen tarafsızca yazılmıştır. Markanın bu yazıyla herhangi bir alakası yoktur. Ben beğenerek kullanıyorum bu yüzden de tavsiye edebileceğim bir olduğu için ve daha önce de defalarca sorulduğu, bazen de kahve kremasıyla karıştırıldığı için bilgi vermek amaçlı yazdım.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Bence beyaz çikolata ve limon birbirine çok yakışıyor. Eminim lime ile de çok güzel olur. Bir dahaki sefere beyaz çikolatalı lime ve taze na...
-
Semizotunun yemeğini de salatasını da çok severim. Bugün çok lezzetli bir semiz otu salatası tarifi vereceğim; kırmızı erikli, kırmızı soğan...
-
Bloguma bir iki göz attıysanız gökkuşağına olan sevgimi anlamışsınızdır belki. Çocukluktan beri böyle, 25 yaşına geldim hala evimin yolu gök...
-
Artık üşenmeyi bırakıp blogla daha çok ilgilenmeye karar verdim. Kendimi ikna ettim bu postu sabaha kadar yayınlamış olacağım haha. Özellikl...
-
Yaz bitmeden evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok sağlıklı, düşük kalorili ve de lezzetli bir dondurma tarifim var. Aslında dondurmadan çok s...
-
Elimde o kadar cupcake tarifi var ki fotoğrafları düzenleyip seçmek zor geliyor artık. Hele ki lensim bozulduğu ve saçma bir lensle çekim ya...
-
Misket limonunu limondan daha çok seviyorum diyebilirim, daha ferah bir aroması var bana göre. Cheesecake için bana limondan daha iyi bir al...
-
En pratik meze ile selamlar😇 Mor lahanayı ince doğrayıp zeytinyağı ve tuz ekleyip soteledim. . . Soğuyunca yoğurt ve mayonez isteğe bağlı s...
-
Balık çorbası sade ve terbiyeli yapılır. Balık çorbası yapımında daha çok beyaz etli balık tercih edilir. İri blıkların kafası ve kılçığı ku...
-
LABNEL İ PATLICAN EZMESİ LABNELİ PATLICAN SALATASI Patlıcan ezmenin yoğurtlusu ayrı bir güzel labneli tarifi ayrı bir güzel... Et, tavuk vey...