Tereyağının da hammaddesi olan süt kremaları uzun yıllardır piyasada. Uzun süre boyunca marketlerde Pınar'ın süt kreması vardı sadece eskiden fakat şimdi hemen her süt markasının kremasını bulmak oldukça kolay. Üstelik fıyatları da birbirlerinden farklı.
Süt kremasını, dondurma yapımında, pasta kremalarında, trüf hazırlarken, karamel yapımında, sufle gibi çikolatalı tatlıların yanında, çorbalarda ve kremalı yemeklerde bolca kullanıyoruz. Ayrıca süt yerine kekte kullanıldığında keke çok güzel bir doku kazandırıyor.
Peki hangi süt kreması? Bu soruya cevap vermek biraz zor. Dedim ya, her markanın kreması var neredeyse ve hemen hemen hepsi aynı. Bu yüzden şu şekilde bir ayrım yapabiliriz: yemeklerde kullanımlık, tatlılarda kullanımlık.
Yemek, çorba, karamel ve ganajlarda kullanmalıksa Pınar süt kremasını öneriyorum. Bunda katılaşmasına ihtiyaç duymuyoruz, içinde de emülgatör yok.
Tabi ki illa ki ayıracak değilsiniz, hepsini de kullanabilirsiniz gerektiği şekilde hazırlayarak.
KREMAYI SERTLEŞTİRMEK
Kremayı sertleştirmek için başka bir yöntem ise toz çırpma kremalarından kullanmak. Damak zevkinize göre sade pasta kreması, vanilyalı, kakaolu kullanabilirsiniz. Krem şanti de bir seçenek. Benim kıvamlı kalsın diye tart jölesi kullandığım bile oldu :)
Tabi ki en önemli kısım ise çırpacağınız kremanın yeterince soğuk olması ve iyice çırpmanız.
Mutlaka herkesin kullandığı yöntemler vardır, sizin de varsa benimle paylaşırsanız hem ben de uygularım hem de bu yazıya eklerim.