En çıtırından bi ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ tarifi yazalım😇
Hamuru için;
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz .
1 bağ ıspanak
4 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz .
Üzerine ;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
.
Hamuru yoğurup 9 bezeye ayırdım .
Soğanı küp doğrayıp tuz ekledim zeytinyağında 2-3 dk kavurdum. Salçayı ekleyip 1 dk tekrar kavurdum ve ocağı kapattım. Önceden yıkayıp doğradığım ıspanakları soğanın sıcağında karıştırdım. .
Hamurları servis tabağı büyüklüğünde açtım. Aralarına zeytinyağı sürerek 3’er katlı 3 tane hamur elde ettim .
İlk 3’lüyü açıp tabana serdim harcın yarısını döktüm. Sonra 2. Hamuru açtım ve tekrar harç koydum . En son hamuru açıp tepsiye serdim. Üzerine yağ yoğurt karışımından sürüp dilimledim. 200 derecede kızarqna kadar pişirdim .
TARİFİM VİDEOSU