Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı kadar ılık su .
Bulguru ve irmiği ılık su ile 15 dakika kadar ıslatıp beklettim. Salça ve un ekleyip kıvam alana kadar yoğurdum. Şekil verip, kaynamış suya nar ekşisi ve tuz ekleyip köfteleri haşladım. .
.
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet ıspanak .
Soğanı ve sarımsağı yağda soteledim . Salçayı ekleyip çok az kavurdum. Yıkamış doğranmış ıspanakları ekledim ve 5 dakika kadar kapağı kapalı şekilde pişirdim. Yeteri kadar sulu değilse sos bu aşamada köftenin kaynar suyundan ekleyebilirsiniz . Nar ekşisi ve tuz da ekleyip köfteleri ıspanak sosunun üzerine aldım . 4-5 dakika kadar daha pişirip servis yaptım. .
TARİFİMİN VİDEOSU