Ispanaklı KÖMBE
(Tam ölçülü )
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- Tuz
İç harcı İÇİN;
- 1 bağ ıspanak
- 1 kase lor
- 5 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
öncelikle ıspanağı yıkayıp kuruladım . Sıvı yağda doğanı soteledim . Salçayı da ekleyip ocağı kapattım. Ispanağı ve loru ekleyip soğanın ısısında iyice karıştırdım. .
Hamuru yoğurup dinlendirdim . 9 eşit parçaya böldüm bezeleri. Servis tabağı büyüklüğünde yapıp 3’er katlı toplam 3 hamur elde ettim .
İlk hamuru açıp yağlanmış tepsiye yaydım. İç harcın yarısını yaydırdım . 2. Hamuru açtım ve tekrar harç koydum .
Son hamuru açtım ve tepsiye aldım. Üzerine zeytinyağı ve yoğurt karışımından sürüp dilimledim . 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim .
TARİFİMİN VİDEOSU
1
2