HAVUÇ DİLİMİ
Bence denenmeli bu tarif 😇
.
Hamuru İçin ;
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı sirke .
.
Hamuru yoğurup 1 saat buzdolabında dinlendirdim. 30 bezeye ayırdım. Servis tabağı büyüklüğünde 5’er kattan aralarına 1 er tatlı kaşığı nişasta serperek 6 yuvarlak oluşturdum.
15 tanesini açıp tepsiye yaydım. Arasına bolca ceviz ilave edip, diğer 15' li hamuru da açıp tepsiye aldım. Dilimledim .
1 su bardağının yarısı tereyağ diğer yarısı sıvı yağ olacak şekilde ocakta ısıttım. Tatlının üzerine döktüm ve yağın aralara girmesi için bıçak yardımıyla tekrar kesilen yerlerden geçtim . .150 derecede kızarana kadar ağır ağır pişirdim . .
Şerbeti için ;
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 dilim limon 🍋
Kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynattım. hem tatlı sıcak, hem şerbet sıcak olmalı .
TARİFİMİN VİDEOSU
1
2