YALANCI MİDYE TAVA TARİFİ
MANTARDAN MÜCVER TARİFİ
MANTAR
Sizlerde benim gibi balık dışında deniz ürünü yiyemiyorsanız mantardan nefis yalancı midye tarifimi öneririm...Laf aramızda eşim orijinal midyeden daha lezzetli olduğunu söyledi :) Harcı hazırladıktan sonra tadına tuzuna bakıp kızartmanızı öneririm...Ve mutlaka sıcak tüketiniz! İsterseniz yanına yoğurtlu bir dip sos hazırlayabilirsiniz...
- MALZEMELER:
- yarım kilo mantar
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 su bardağı un
- tuz- karabiber
- KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvı yağ
- YAPILIŞI:
- Mantarları güzelce yıkayıp kurulayın ve minik minik doğrayın.
- Diğer malzemelerle birlikte çukur bir kapta karıştırın.
- Mücver döker gibi 2 tatlı kaşığı yardımıyla harçtan alıp kızgın sıvı yağda kızartın.
- Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.
- Sıcak servis yapın.
- AFİYET OLSUN
- NOT: Kıvamı sulu olursa un ekleyebilirsiniz.Kızartacağınız anda malzemeleri karıştırınız, bekledikçe mücver gibi sulanır.