13 Ekim 2016 Perşembe

YALANCI MİDYE TAVA


YALANCI MİDYE TAVA TARİFİ
MANTARDAN MÜCVER TARİFİ
MANTAR
Sizlerde benim gibi balık dışında deniz ürünü yiyemiyorsanız mantardan nefis yalancı midye tarifimi öneririm...Laf aramızda eşim orijinal midyeden  daha lezzetli olduğunu söyledi :) Harcı hazırladıktan sonra tadına tuzuna bakıp kızartmanızı öneririm...Ve mutlaka sıcak tüketiniz! İsterseniz yanına yoğurtlu bir dip sos hazırlayabilirsiniz...












  • MALZEMELER:
  • yarım kilo mantar
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • tuz- karabiber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Mantarları güzelce yıkayıp kurulayın  ve minik minik doğrayın.
  • Diğer malzemelerle birlikte çukur bir kapta karıştırın.
  • Mücver döker gibi 2 tatlı kaşığı yardımıyla harçtan alıp kızgın sıvı yağda kızartın.
  • Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.
  • Sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN
  • NOT: Kıvamı sulu olursa un ekleyebilirsiniz.Kızartacağınız anda malzemeleri karıştırınız, bekledikçe mücver gibi sulanır.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...