3 Ekim 2016 Pazartesi

KOROPLAST İLE REFİKA BİRGÜL WORKSHOP


KOROPLAST HAYATI KOLAYLAŞTIRIR!
KOROPLAST İLE MUTFAKTAYIZ
KOROPLAST

Koroplast'  ın davetlisi olarak Refika Birgülle Kuzguncuk Simotas Binası’ndaki atölyesinde, kendi tabiriyle “mutfak laboratuvarı”n da keyifli bir  etkinlikteydik...Kuzguncuk İstanbul' un en sevdiğim semtlerinden biri..Sıcacık ve samimi bir semt...Refika Birgül bir kaç defa  Kuzguncuk' ta bulunan mutfağına davet etmiş fakat bir türlü gitmek nasip olmamıştı....Ve bu yüzden bu etkinlik benim için ayrı bir özel oldu...

Bu keyifli etkinlikte neler mi yaptık ?

Koroplast ve Refika Birgül' ün sıcak karşılaması ardından Koroplast Pazarlama Müdürü Lizi Mitrani Yılmaz ile Koroplast hakkında sohbet ettik...

Yıllardır Koroplast ürünlerini evimde güvenle ve severek kullanıyorum...Lizi Mitrani Yılmaz Koroplast ürünleri hakkında bilgi verirken evimizde de kullandığımız için zaten ürünlerle ilgili  bir fikrimiz vardı...Markaya güven çok önemli...Markete gittiğim aradığım ilk marka  Koroplast oluyor... Özellikle kış hazırlıklarımda Koroplast fermuarlı ve kilitli buzdolabı poşetleri en büyük yardımcım....Hem ürünü hava almadan saklıyor hem dolabıma düzeniyle şıklık katıyor...

Bu yaz kaç paket Koroplast buz torbası kullandığımı hatırlamıyorum...Limonata, reyhan şerbeti ve suyun içinde küp küp buz olmazsa olmazım... Eğer buz torbasını daha önce kullanmadıysanız mutlaka tavsiye ediyorum...

Streç film, alüminyum folya, mis gibi çiçek kokulu çöp poşetleri, buz torbası, fırın poşeti, buzdolabı poşeti,  fırın pişirme kağıtları vs....vs...Hepsi hayatımızı kolaylaştıran ürünler...





Refika Birgül' le tanıştınız mı bilmiyorum... Kendisini tanımadan önce ekranlardan sıcak ve doğal buluyordum ama tanıştıktan  sonra çok çok daha  samimi, işinde titiz, çalışkan , bilgiye açık ve kendi tecrübelerini  aktarmayı ne kadar çok sevdiğini gördüm...Refika Birgül' ün konukseverliğinde saatler öyle hızlı aktı ki...



Günboyunca Koroplast ürünleri elimizden düşmedi... Streç film kullanmak bazen insanı çileden çıkarır :) Kopardığınız yeri bulamazsınız ya :) :) :) Koroplast hayatı kolaylaştırmak için her şeyi düşünmüş... Streç film kutusunun üzerinde artık pratik kesme bıçağı bulunuyor... Oleyyy :)



Koroplast' ın mutfağı keyifli hale getiren ürünlerini kullanarak  Refika Birgül reçeteleriyle birbirinden nefis 5 ayrı lezzet hazırladık ...Ve neredeyse hiç bulaşık çıkarmadan :) Koroplast kilitli poşetin içinde turşu sulu pembe renk ayran yapıyoruz...


Hem çalışır hem poz veririz :)


PANCARLI TURŞU SULU AYRAN
Malzemeler

  • 750 gr yoğurt
  • 300 ml acı turşu suyu,
  • 100 ml pancar turşusu suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Koroplast Çift Kilitli Poşet
  • Benim favori ayranlarımdan. Acılık ve pancardan gelen özel bir lezzeti var.

  • Daha köpüklü olması için tüm malzemeleri blendar’da veya elde, iyice karışacak şekilde çırpın. Bardak başına 2-3 küp buzla servis edin.




  • LAVAŞ PİZZA
  • Lavaşın üzerine domates sosu sürün
  • Üstüne pizza da sevdiğiniz malzemeleri ekleyin.
  • Üzerine dil peyniri, veya kaşar rendesi koyun.
  • Fırın tepsisine Koroplast hazır kesilmiş pişirme kağıdı serin pizzayı koyun.
  • 180 derecelik fırında üzerindeki peynirler eriyinceye kadar pişirin.


KUSKUS RİSOTTO
4 Kişilik


  • 250 gr, 1 bardak kuskus
  • 15 adet, 400 gr kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 8-10 dal frenk soğanı
  • 3 dal kekik
  • 80 gr İzmir tulumu
  • 5 dilim pastırma
  • 100 gr krema
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı trüf yağı
  • 500 ml et suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 muskat

  •             Risottonun klasik usulü pirinci kavurduktan sonra suyunu yavaş yavaş ekleyip, karıştıra karıştıra, yedirerek yapmak. Bu işlem en az 20-25 dakika sürer. Doğru ısıda, sabırla ve usulünce karıştırma yapmazsanız ya haddinden fazla et suyu harcarsınız ya da taneler aynı renkte ve eşit pişmeyebilir. Büyük ihtimalle nişastasını da krema gibi salmaz.

  • Bu tarif İstanbul’un en ama en iyi restaurantında yiyebileceğiniz kalitede oldu. Hatta yağınız güzel, et suyunuz benim tariflerimden biri ise emin olabilirsiniz ki İstanbul’da hiçbir restaurantta yiyemeyeceğiniz kadar güzel ve lezzetli olacak. Evet tarife güveniyorum ama asıl fark sizin elinizin lezzeti olacak...


  • ·         Geniş ve sığ bir düdüklü tencereye, 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip ısıtmaya başlayın.
  • ·         1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın. 15 adet mantarı ise ne ufak ne de büyük olacak şekilde 5-6 parçaya bölün. Normalde risotto için çok daha küçük doğranır sebzeler; ancak ben yemekte yok olmalarını pek sevmediğim için biraz daha iri doğrayarak benliklerini korumalarını istedim.
  • ·         Isınan yağa önce soğanları ekleyin. Soğan suyunu bırakıp geri çekince de mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Mantarları bir kaç seferde ekleyin. Hepsini birden ekleyince sularını bırakabilirler ve mantar suyunu bırakınca lezzetinden kaybediyor.

  • ·         4 diş sarımsağı da ince ince dilimleyip ekleyin. Ardından bir bardak, yaklaşık 250 gr kuskusu ekleyin. Kuskusun ardından
  • ·         2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Toplamda 4-5 dakikalık bir kavurma işlemi olacak.
  • ·         Son olarak tencereye 500 ml et suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp basınç ayarını 1 konumuna getirin.
  • ·         Yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin, yeşil disk görününce altını kısıp 5 dakika daha pişirin.
  • ·         Bu sırada tercihen döküm bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağıyla birlikte 5 dilim pastırmayı çıtır çıtır olup biraz renk alana kadar kavurun.
  • ·         5 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatıp basıncını alıp kapağını açın.
  • ·         Altını tekrar çok kısık ateşe alıp içerisine 80 gram izmir tulumunu da risottonun üzerine rendeleyip karıştırın.  İzmir tulumu çok yakışıyor ama biraz daha klasik risottoya yaklaşmak isterseniz parmesan da kullanabilirsiniz.
  • ·         100 gr kremayı yavaş yavaş ekleyin ve 2-3 çorba kaşığı trüf yağını gezdirip karıştırın.
  • ·         8-10 dal frenk soğanı ince ince doğrayıp 3 dal kekiğin yapraklarıyla beraber tencereye ekleyin ve yarım muskatı içerisine rendeleyin.

·         Dilerseniz servis ederken üzerine bir kaç ince dilim tulum peyniri de yerleştirebilirsiniz. Hem görüntü hem de lezzet açısından çok şık olacaktır. 


GÜLLAÇLI KİRPİ TAVUK
4 kişilik, Pişirme kağıdı, streç film



  • 500 gram tavuk kıyması ( but – göğüs karışık)
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dolu çorba kaşığı tatlı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı acı toz biber
  • 10 diş püre sarımsak
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı gelata unu
  • 10 adet yeşil kalamata zeytin
  • 2 avuç dolmalık fıstık
  • 2 güllaç yaprağı
  • Koroplast Streç Film
  • Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdı

  • Tavuk kıymasıyla hazırlanmış lezzetli dev köfteye güllaç çıtırtısı da eklenince yeme de yanında yat bir yemek ortaya çıktı.

  • Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2 dakika sonra toz şekeri ekleyin ve güzelce karemelize olana dek kavurmaya devam edin.
  • Bu esnada ufak bir soslukta önce dolmalık fıstıkları, yağlarını bırakana kadar kavurun.
  • Fıstıkları alıp aynı tavaya 5 çorba kaşığı zeytinyağını, tatlı toz biberi ve acı toz biberi koyun.
  • Yağın rengi kıpkırmızı olana kadar 1 dakika kavurun.
  • Geniş bir kasede, tavuk kıymasını, galeta ununu, yumurtayı, karabiberi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve çekirdekleri çıkartılıp ve ufak parçalara kesilmiş zeytinleri birleştirin.
  • Karışıma karamelize ettiğini soğanları, kavrulmuş dolmalık fıstıkları ve hazırlayıp soğuttuğunuz kırmızı yağı da ekleyin.
  • Tüm karışım iyice özleşene kadar iyice karıştırıp yoğurun.
  • Ardından  yaklaşık 3 karış uzunluğunda streç filim şeridini tezgaha yerleştirin. Kenarlarından 10’ar cm.lik boşluk bırakıp tavuk karışımını uzunlamasına streçe yayın ve sosis gibi streç filmi etrafına dolayarak kenarlarından büküp sıkıştırın.
  • Çok kalın yapmamaya özen gösterin ki 25 dakikada pişebilsin.
  • Bu şekilde iftardan yarım saat öncesine kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Pişirmeden önce bir fırın tepsisine Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme kağıdı yerleştirip güllaç yapraklarını elinizle üzerine ufalayın. Küçük parçalar olsun. Karışımı güllaç parçalarına bulayacağınız için küçük parçalar olmasına özen gösterin.
  • Kıyma karışımını açıp güllaç parçalarına iyice bulayın.
  • İyice kirpi gibi görünmesi için güllaç parçalarını elinizle üzerine ve yan taraflarına saplayabilirsiniz.
  • Güllaç Fırında iyice çıtırdayıp yemeğe bambaşka bir lezzet katacak.
  • Kirpi tavuğu 220 derecelik fırının fanlı ayarında ve orta rafında 25 dakika pişirin.

ÇİKOLATALI LOKUMLU ISIRMALIK
10 adet sade lokum
80 gr bitter çikolata (1 paket)
80 gr sütlü çikolata (1 paket)
1 paket kepekli yulaflı bisküvi
60 gr ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
Koroplast Pişirme Kağıdı
160 gr çikolatayı parçalara ayırın ve ben mari usulü eritin.
Çikolata iyice eriyip pürüzsüz hale gelince içine 4 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Böylece hem daha parlak hem de daha akışkan olacak. 
1 paket kepekli yulaflı bisküviyi elinizle parçalara ayırın.
10 adet, yaklaşık 120 gr lokumun her birini 6 parçaya kesip, bisküvilere ekleyin. İster sade isterseniz fındıklı, fıstıklı lokumlardan kullanabilirsiniz.
(60 gr) 3 avuç cevizi elinizle ufalayıp, bisküvilere ekleyin. 
Erittiğiniz çikolayı bisküvi karışımıyla birleştirip, güzelce karıştırın.
Kare veya dikdörtgen bir kabın içine buruşturduğunuz Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdını, yarısı dışarı taşacak şekilde koyun.
Karışımı pişirme kağıdın üzerine alın ve dışarda kalan pişirme kağıtla üzerini kapatıp, elinizle bastırarak yayın.
Buzdolabında 30 dakika bekletin. Vaktiniz yoksa eğer derin dondurucuda 10 dakika bekletebilirsiniz.
Çıkardıktan sonra da her iki tarafını pudra şekeri ile kaplayın ve ufak parçalara ayırıp atıştırmalık ısırmalıklar olarak keyifle misafirlerinize ikram edin.



KOROPLAST' tan HAYATI KOLAYLAŞTIRAN FİKİRLER KİTABI!
33 yıldır ürünleriyle hayatı kolaylaştıran Koroplast, Eylül 2014’de hayata geçirdiği “Zaman Kazan” isimli dijital platformuyla da kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedefledi, onlara zaman kazandırdı ve  17.000 hediye ile kendilerine sosyalleşecek zaman yaratmalarına yardımcı oldu.
9 bin kadının 45 bin fikri kitap oldu! Üstelik her kitap KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME VAKFI' na ( KEDV) bağış oluyor.

İçinde birbirinden ilginç ve eğlenceli fikirlerin olduğu, Hayatı Kolaylaştıran Fikirler kitabı şimdi kitapçılarda..Ayrica kitabı Online satın alabilirsiniz



Günün sonunda sevgili Refika Birgül bizlere " REFİKA'DAN HIZLI TARİFLER" adlı yemek kitabını imzaladı....İçeriği dopdolu...Pratik ve leziz tarifler..En kısa zamanda tarifleri denemeye başlayacağım...

Çok keyif aldığım bir etkinlik oldu...


Teşekkür ederim KOROPLAST


Teşekkür ederim REFİKA BİRGÜL

SELMA MOLLAOĞLU




tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...