MİLFÖYDEN KOLAY BÖREK NASIL YAPILIR?
SUCUKLU MİLFÖY BÖREK
Dolabımda genelde milföy bulunur.. Ben milföyün tadını çok seviyorum...Hem tatlı ve tuzlu tariflere çok yakıştırıyorum...Bu milföy böreği de kat kat ayrılan nefis bir börek...En sık yaptığım milföylü tariflerden biri...Ben iç malzeme olarak, domates, biber ve sucuk kullanıyorum...Müthiş oluyor...İster kahvaltıya ister 5 çayına...
Malzemem listesinde ölçü vermedim...Milföy sayısına göre iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz...
- MALZEMELER.:
- Milföy
- Domates
- Biber
- Sucuk
- ÜZERİ İÇİN:
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörek otu
- YAPILIŞI:
- Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz şekil alacak kıvama gelinceye kadar oda sıcaklığında bekletin ( Milföy çok fazla yumuşamasın, yoksa kabarmaz).
- Sucuğu küçük küçük doğrayın.
- Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp tuzlayın. ( Ben acı yeşil biber kullanıyorum.)
- Kare şeklindeki milföyün ortasına yeteri kadar iç malzemeden koyun ve üçgen şekilde katlayın.
- Açık uçların kenarlarını çatalla bastırın. hem bu işlemle böreğiniz daha bir şık görünür.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla börekleri dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak yemenizi öneririm.
- AFİYET OLSUN