KOLAY YOĞURT ÇORBASI NASIL YAPILIR?
YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
YOĞURT ÇORBASI
Meşhur, tadanın onsuz salata yapamadığı, isteyenin bir daha istediği Hevsel sosuyla yaptığım yoğurt çorbam nefis oldu...
Hevsel Bahcesi Hevsel sosunun içinde, pul biber, kuru reyhan ve nane bulunuyor...
- MALZEMELER::
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı Hevsel sosu (Reyhan, nane, pul biber )
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye su ve 1 tatlı kaşığı tereyağını alıp kaynatın. ( Böyle et suyu gibi oluyor)
- Bir kasenin içinde yoğurt, yumurta ve unu güzelce çırpın.
- Kaynayan sudan az az yoğurtlu karışıma dökün ve yoğurdun kesilmemesi için hızlıca karıştırın.
- Yoğurtlu karışımı kaynayan suya ekleyin ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. (Gerekirse sıcak su ekleyiniz)
- Bir kaç dakika birlikte kaynattıktan sonra ateşten alın ve tuzunu ekleyin.
- Bir tavaya tereyağını alıp eritin. 1 yemek kaşığı Hevsel sosunu ekleyip kısık ateşte yakmadan kavurun.
- Sosu ister tencerede ister çorbaları kaselere dökünce üzerine gezdirin.
- AFİYET OLSUN