13 Ağustos 2016 Cumartesi

PATATES PİZZASI


PATATES PİZZASI
SOĞANLI PATATES PİZZASI
Patates ve karamelize edilmiş soğan...birbirine bu kadar mı yakışır? İster kahvaltı ister 5 çayına...deneyiniz çok beğeneceksiniz...

  • MALZEMELER:
  • Tabanı İçin:
  • 5 adet haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • tuz- karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri haşlayın.
  • Sıcakken bir kaba alın, üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar ezin.
  • İçine unu ekleyip karıştırın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve harcı kaşık yardımıyla yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırında pişerken bir yandan soğanlı harcı hazırlayın.
  • Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Tereyağında soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Fırından çıkan patatesin üzerine soğanlı harcı yayın.
  • Üzerine rende kaşarı serpin ve tekrar fırına verin.
  • Kaşar eriyip pembeleşinceye kadar pişirin.









AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...