PATATES PİZZASI
SOĞANLI PATATES PİZZASI
Patates ve karamelize edilmiş soğan...birbirine bu kadar mı yakışır? İster kahvaltı ister 5 çayına...deneyiniz çok beğeneceksiniz...
- MALZEMELER:
- Tabanı İçin:
- 5 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- ÜZERİ İÇİN:
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- tuz- karabiber
- YAPILIŞI:
- Patatesleri haşlayın.
- Sıcakken bir kaba alın, üzerine tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar ezin.
- İçine unu ekleyip karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve harcı kaşık yardımıyla yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırında pişerken bir yandan soğanlı harcı hazırlayın.
- Soğanları piyazlık doğrayın.
- Tereyağında soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Fırından çıkan patatesin üzerine soğanlı harcı yayın.
- Üzerine rende kaşarı serpin ve tekrar fırına verin.
- Kaşar eriyip pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN