14 Ağustos 2016 Pazar

ŞD BEYRAN ÇENGELKÖY


ŞD BEYRAN
ŞD BEYRAN ÇENGELKÖY
ANTEP MUTFAĞI

Sevgili Şafağın Dünyası' nın davetiyle İstanbul' un en şirin semtlerinden biri olan Çengelköy' de Antep Mutfağı' nın birbirinden nefis lezzetleri için ŞD BEYRAN ' a konuk olduk...Ben hiç üşenmeden bu özel Antep yemekleri  için Büyükçekmece' den kalkıp Çengelköy'e gittim...Değdi mi? Evetttt...Tüm samimiyetimle söylüyorum, yalnızca lahmacun için bile bu kadar yolu göze alabilirim :) Çıtır çıtır bir lahmacun.. Tadı tuzu her şeyi kıvamında...


ŞD BEYRAN

ŞD Beyran 1973 yılında Abdurrahman Usta tarafından Antep’de kurulmuştur. Yöresel Antep mutfağı lezzetini, geçmişten günümüze taşımaktadır. Firmanın İstanbul Çengelköy deki kurucusu Şakir Deniz aynı zamanda Green saladların sahibi ve Zorlu Hacı Abdullah ın ortağıdır. Yılların deneyimini bu yeni yerde birbirinden lezzetli yemeklerle müşterilerinin beğenisine sunmaktadır

Acılı kebaptan saç tavaya, içli köfteden kilis tavaya, beyrandan çöp şişe kadar geniş yemek yelpazesiyle müşterilerinin hizmetindedir. Fıstıklı katmeri ve künefesi Ali Usta tarafından özel olarak hazırlanmaktadır.

Beyran çorbası Gaziantep’in özel yemeklerinden biridir. İçerisinde bulunan et, pirinç, et suyu, iç yağı ve sarımsak sayesinde hem besin değeri yüksek hem de sağlıklı bir yemektir.

Servis edileceği zaman bakır tabakta pişirilip sıcak bir sekilde sunulmaktadır.

Tüm baharatlar, kurutulmus biber, dolma, salçalar, fıstıklar ve bulgur gibi kullanılan kuru gıda malzemeleri Antep’den gelmektedir. Mevsim ürünlerine göre sezonluk turşular yapılmaktadr. Kullanılan etler Trakya yöresinden gelmektedir. Bu lezzetleri tatmak için Çengelköy deki yeni adresinde sizleri bekliyor.

ŞD Beyran adres
Çengölköy Caddesi No 29 Çengölköy


Turşu çeşitleri...






Antep mutfağının ünlü Beyran Çorbası...Antepliler bu çorbayı kahvaltıda içiyorlarmış...


Gavurdağ Salatası...

Çiğ Köfte...

İçli Köfte...


Lahmacun...


Kilis Tava...Altı patlıcanlı...


Fıstıklı Kebap...


Çöp Şiş...


Saç Tava..


Fıstıklı Tepsi Kadayıfı ....


Fıstıklı Katmer...


Tercihiniz Antep Mutfağı ise ve bu lezzetler için ta Antep' e gidemiyorsanız hem boğaz havası almak  hem de Güneydoğunun bu müthiş lezzetlerini tatmak için  ŞD BEYRAN Çengelköy' de sizleri bekliyor...
Teşekkürler ŞD BEYRAN

Selma Mollaoğlu

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...