BALLI KIZARMIŞ MUZ
Kızarmış muz sever misiniz? Sıcak sıcak üzerine balla birlikte güzel oluyor.. Arzuya göre üzerine bol ceviz veya fındık...Dondurma ise müthiş oluyor....
- MALZEMELER:
- 2- 3 adet muz
- Hamuru için:
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım Paket kabartma tozu
- Bulamak için:
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Kızartma için:
- Sıvı yağ
- Üzeri için:
- Bal
- Hindistan cevizi veya ceviz- fındık
- YAPILISI:
- Hamuru için, bir kasenin içine süt, su, un,vanilya ve kabartma tozunu alın ve pütürsüz hamur oluncaya kadar mikserle çırpın.
- Muzları kalın dilimler halinde kesin.
- Muz dilimlerini önce nişastaya, daha sonra hamur harcına bulayın
- Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
- Kızaranları fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarın.
- Muz dilimlerini servis tabağına alın ve üzerlerine BAL gezdirin.
- Üstüne Hindistan cevizi veya ceviz fındık serpin.
- Sıcak servis yapın.
- AFİYET OLSUN