8 Ağustos 2016 Pazartesi

BALLI MUZ KIZARTMASI


BALLI KIZARMIŞ MUZ
Kızarmış muz sever misiniz? Sıcak sıcak üzerine balla birlikte güzel oluyor.. Arzuya göre üzerine bol ceviz veya fındık...Dondurma ise müthiş oluyor....


  • MALZEMELER:
  • 2- 3 adet muz
  • Hamuru için:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım Paket kabartma tozu
  • Bulamak için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Kızartma için:
  • Sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • Bal
  • Hindistan cevizi veya ceviz- fındık
  • YAPILISI:
  • Hamuru için, bir kasenin içine süt, su, un,vanilya ve kabartma tozunu alın ve pütürsüz hamur oluncaya kadar mikserle çırpın.
  • Muzları kalın dilimler halinde kesin.
  • Muz dilimlerini önce nişastaya, daha sonra hamur harcına bulayın
  • Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
  • Kızaranları fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarın.
  • Muz dilimlerini servis tabağına alın ve üzerlerine BAL gezdirin.
  • Üstüne Hindistan cevizi veya ceviz fındık serpin.
  • Sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...