YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ 💖
Nefis bir bulgur köftesi...yapımı çok kolay... bulgur ve yoğurt ile sağlıklı, hafif bir reçete...
Bulgurlu tatlı- tuzlu tarifler için DURU BULGUR ' un http://durulezzetler.com/ sitesini ziyaret etmenizi öneririm.
Neden mi Duru Bulgur?Çünkü; taş değirmende yapılan bulgur, buğdayın doğasına uygun olarak öğütüldüğü için daha sağlıklı ve doğaldır. Duru Bulgur, taş değirmeler de kullandığı doğal taşları da doğadan alır ve değirmen taşı olarak işler, asla dökme değirmen taşı kullanmaz. Öğütülen buğdayın doğal olması, öğüten taşın da tamamen doğal olması ile ortaya çıkan bulgur da tamamen doğaldır.
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı DURU köftelik bulgur
- 2 adet iri boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı silme salca
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- tuz-karabiber-pul biber
- SOSU İÇİN:
- yoğurt
- sarımsak
- tuz
- ÜZERİ İÇİN:
- tereyağı ve zeytinyağı
- pul biber
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye bulguru alın ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatın
- Bulgur şişerken bir yandan ince kıyım doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salça ve kuru Naneyi ekleyip 1- 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Pişen bulgurun üzerine unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. ( Unu kavurunca un kokusu olmuyor ve daha lezzetli oluyor.) Daha sonra soğanlı karışımı katıp karıştırın.
- İnce kıyım doğranmış maydanoz, tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Harç ılıkken elinizi ara ara su ile ıslatıp uzun köfteler şekli verin. (Fıstık şekli)
- Ezilmiş sarımsağı tuz ile güzelce karıştırın ve yoğurdu ekleyip çırpın.
- Servis esnasında bulgur köftesinin üzerine yoğurdu dökün.
- En üste yağda kızdırılmış pul biberi döküp servis yapın.
- AFİYET OLSUN