14 Ağustos 2016 Pazar

EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ


EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ
ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller...Çeşit çeşit reçeller kahvaltı sofralarının en şirin ve renklisidir... Recel ceşitlerinden en sevilenidir çilek receli...

Ben bu yıl reçel yaparken meyve ve şekeri tencereye alıp akşamdan bekletmedim... Akşamdan beklettiğimizde çok fazla sulanıyor ve daha fazla kaynatmak gerekiyor.. Kaynattıkça da hem meyveler eziliyor hem meyvelerin rengi koyulaşıyor..Şeftali, böğürtlen ve çileği bu yöntemle yaptım..Meyveler tane tane oldular..Hiç ezilmediler..Reçelin kıvamı ve rengi 10 numara oldu :)

  • MALZEMELER:
  • 1 kilo recellik çilek
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limontuzu veya yarım limon suyu
  • YAPILISI:
  • Çilekli güzelce yıkayıp saplarını koparın.
  • Büyük ve yayvan bir tencereye temizlenmiş çilekleri ve tozsekeri koyun.Uzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip 1 saat kadar bekletin. ( Ben meyveleri artık akşamdan şekerde bekletmiyorum. Çok sulanıyor.)
  • Tencereyi orta hararetli ateşe alın ve tereyağını ekleyin.
  • Kaynakça ara ara meyveleri ezmeden nazikçe karıştırın.
  • Tereyağı ekledigimizden çok köpük olmuyor ama köpük olursa kevgir yardımıyla kopukleri alın.
  • Recel yaparken çok başından ayrılmayın.
  • Taşmasına izin vermeyin. 20 dakika civarında koyulaşmaya başlıyor.
  • Beyaz soğuk bir porselen tabağa çok az reçel suyundan dökün ve ortasına çizik atın. Eğer reçelin suyu birleşmiyorsa kıvamı olmuştur. Cok da susuz bırakmayın.
  • Reçelin kıvamından emin olduğunuzda limontuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Tencerede ılındıktan sonra reçeli temiz ve kuru cam kavanoz koyun.
  • Kapagini kapatın ve ters çevirerek bir kaç saat bekletin.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...