17 Mart 2016 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA


DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR? 
DEROTLU POĞAÇA TARİFİ
DEREOTLU POĞAÇA
Hani ev yapımı poğaça deriz ya tadı, kokusu işte o tarz bir poğaça..Pişerken evi mis gibi poğaça kokusu sarıyor...Fırından çıkardığınızda ise o tadına doyamayacaksınız...Lütfen deneyiniz..


  • MALZEMELER:
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • İçi için:
  •  peynir
  • Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • susam- çörekotu- mavi haşhaş
  • YAPILIŞI:
  • Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.
  • Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin.
  • Unun ortasını havuz gibi açın.
  • Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep , tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur oluyor.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. (12- 14 adet)Ben oval şekilde açıp içine yeteri kadar peynir koydum ve açık uçları pide şeklinde kapadım. Arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
  • Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Üstlerine susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.








  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...