DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
DEROTLU POĞAÇA TARİFİ
DEREOTLU POĞAÇA
Hani ev yapımı poğaça deriz ya tadı, kokusu işte o tarz bir poğaça..Pişerken evi mis gibi poğaça kokusu sarıyor...Fırından çıkardığınızda ise o tadına doyamayacaksınız...Lütfen deneyiniz..
- MALZEMELER:
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- İçi için:
- peynir
- Üzeri için:
- yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- susam- çörekotu- mavi haşhaş
- YAPILIŞI:
- Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın.
- Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin.
- Unun ortasını havuz gibi açın.
- Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep , tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur oluyor.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. (12- 14 adet)Ben oval şekilde açıp içine yeteri kadar peynir koydum ve açık uçları pide şeklinde kapadım. Arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
- Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- Üstlerine susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- AFİYET OLSUN