" 8 Mart Dünya Kadınlar Günü" için İstanbul' un kalbi İstiklal' de Konuşan Kalem organizasyonu ile PAROLE ' de akşam yemeğindeydik...İstiklal'e gitmekten her zaman büyük keyif alırım...Şişhane metro çıkışına çok yakın olan Parole' ye ulaşım çok kolay... Parole, muhteşem tarihi yapısıyla ve sıcacık konukseverliği ile bizleri büyüledi....
İstanbul’un vazgeçilmez buluşma noktası Beyoğlu’nda misafirlerini karşılayan Parole, misafirlerinin özel zamanlarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyan bir işletme. Grup organizasyonları, kutlamalar, şirket yemekleri gibi özel vakitleriniz için planlanmış bir kat her zaman hizmete hazır.
2014 yılının Nisan ayında 20. yy’da inşa edilmiş en karakteristik yapılardan olan Suriye Pasajı’nın girişinde kurulan Parole, kurulduğu günden beri, huzurlu ve keyifli bir atmosferde vakit geçirmek ve lezzetli tatları denemek isteyenler için vazgeçilmez bir buluşma noktası. 100 yıllık bir kültür mirasının ev sahipliği yaptığı huzurlu ve büyülü atmosferi, üç katına yaydığı cafe, restaurant ve lounge konseptleriyle şekillendiren Parole; Dünya mutfaklarından seçilmiş lezzetleri özgün tatlara uyarladığı menüsü, profesyonel hizmet anlayışı, servis kalitesi, cazip fiyat alternatifleri, sıcak atmosferi ve nostaljik konseptiyle müşteri memnuniyetini esas alarak yoluna devam ediyor.
Sosyal medyayı da aktif kullanan Parole' de ki özel ikramları, yemekleri ve Chef Cavit Ünal'ın paylaştığı püf noktalarını kaçırmamak için Facebook, Twitter ve Instagram'da Parole İstiklal hesaplarını takip etmenizi öneririm.
ROKALI KİNOA SALATASI
AVOKADOLU ÇİLEKLİ SALATA
PEYNİRLİ BONFİLE
4 çeşit peynirden yapılan bonfile tadı ve sunumu ile tam puan aldı bizden...
Chef Cavit Ünal bizler için çeşit çeşit ekmekler hazırlamış... Tüm mekanı ekmek kokusu sardı..
Benim favori ekmeğim ise kuru yemişlerden oluşan ekmek oldu...İncir ve üzüm bir ekmeğe bu kadar mı yakışır...
Evinizde ekmek mi yapmak istiyorsunuz? Ekmek makinasında mı yoksa fırında mı? Ekşi maya nasıl yapılır? Ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir? Size Chef Cavit Ünal'ın " ADIM ADIM EKMEKLER" kitabını öneririm...Yapımı aşama aşama fotoğraflanarak anlatılmış... Bende ilk fırsatta bu kitaptan ekmek tariflerini deneyeceğim...
BEŞAMEL SOSLU ISPANAKLI PİZZA
Hamuru tek kelimeyle mükemmel...Ispanak ve beşamel sosla birleşince lezzetine lezzet katmış...
Chef Cavit Ünal pizzayı dilimlerken bizlerde fotoğrafını dört koldan çekmeye çalışıyoruz...
LOKUM DÜRÜM
Adı gibi gerçekten lokum gibiydi...
Gecenin yıldızı oldu...Pidenin tadı beni ta çocukluğuma götürdü...Bir çok mekanda yoğurtlu kebap tattım ama buranın pide ve sosu mükemmel ötesiydi... Fiyatı ise çok uygun...
Kebap pidesinin sosu tamamen doğal ve bizzat kendileri imal ediyor.
ÖZELLİKLE sos için çok hassas davranıyorlar ve fazla kaynayıp koyulaşarak salça tadı vermemesine dikkat ediyorlar.
Tereyağı dinlendirilerek, ısıtılıp konuluyor
Et ise dinlendirildikten sonra soğan suyu ile ovularak 2 gün bekletiliyor ve sonu mutluluk...
İNCİRLİ HURMA TATLISI
İncir ve hurmalar özenle seçilip ılık suda yıkanarak önce sütte dinlendiriliyor
Daha sonra kreması yumuşayıncaya kadar kaynatılıp 7 çeşit baharat ekleniyor
Soğuduktan sonra servis edilmeden önce mutlaka 1 gün dolapta dinlendiriliyor
Altına son olarak Hindistan cevizi ve krema karışımı özel bir reçete uygulanıyor
Ve 1 top dondurma eklenerek servis ediliyor...
Nostaljik bir keyif yaşamak istersiniz İstiklal Caddesinin simgesi tramvay ile de Parole' ye ulaşabilirsiniz...Benden hatırlatması...