29 Mart 2016 Salı

PORTAKALLI İRMİK HELVASI


PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASI YAPILIR
PORTAKALLI İRMİK HELVASI 
Ben portakalı tatlılara çok yakıştırıyorum...Portakal kabuğu rendesini bir çok kek ve kurabiye tariflerinde kullanırım..İrmik helvasında da hoş bir aroma oldu...




  • MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı çam fıstık veya 1 su bardağı ceviz
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 adet orta boy portakal
  • YAPILIŞI:
  • Şerbeti için:
  • Şeker ve sıcak suyu bir tencereye alın şeker eriyinceye  karıştırın.
  • Rendelenmiş portakalların kabuğu ve portakalların suyunu  şerbete ilave edip karıştırın.
  • Bir tencereye yağları, irmiği ve çam fıstığını alın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak çam fıstıklarının ve irmiğin rengi açık kahverengi oluncaya kadar kavurun.
  • Üzerine şerbeti ekleyip karıştırın. ( Bu esnada etrafa sıçrayabilir).
  • Kısık ateşte 2-3 dakika demlendirin.
  • Ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine havlu kağıt veya temiz bir bez örtüp kapağı kapatıp bir süre dinlendirin.
  • Dilediğiniz bir şekilde sunum yapabilirsiniz.Ben cam kek kalıbını ıslatıp helvayı koyup  iyice bastırdım ve ters çevirdim. Diğer sunumu ise portakal dilimleri üzerine yaptım.Rendelenmiş portakal kabuğu serpip süsledim.
  • AFİYET OLSUN



tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...