PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASI YAPILIR
PORTAKALLI İRMİK HELVASI
Ben portakalı tatlılara çok yakıştırıyorum...Portakal kabuğu rendesini bir çok kek ve kurabiye tariflerinde kullanırım..İrmik helvasında da hoş bir aroma oldu...
- MALZEMELER:
- 2,5 su bardağı irmik
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı çam fıstık veya 1 su bardağı ceviz
- ŞERBETİ İÇİN:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3 adet orta boy portakal
- YAPILIŞI:
- Şerbeti için:
- Şeker ve sıcak suyu bir tencereye alın şeker eriyinceye karıştırın.
- Rendelenmiş portakalların kabuğu ve portakalların suyunu şerbete ilave edip karıştırın.
- Bir tencereye yağları, irmiği ve çam fıstığını alın.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak çam fıstıklarının ve irmiğin rengi açık kahverengi oluncaya kadar kavurun.
- Üzerine şerbeti ekleyip karıştırın. ( Bu esnada etrafa sıçrayabilir).
- Kısık ateşte 2-3 dakika demlendirin.
- Ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine havlu kağıt veya temiz bir bez örtüp kapağı kapatıp bir süre dinlendirin.
- Dilediğiniz bir şekilde sunum yapabilirsiniz.Ben cam kek kalıbını ıslatıp helvayı koyup iyice bastırdım ve ters çevirdim. Diğer sunumu ise portakal dilimleri üzerine yaptım.Rendelenmiş portakal kabuğu serpip süsledim.
- AFİYET OLSUN