16 Mart 2016 Çarşamba

KONYALI 1897


KONYALI İLE TOPKAPI SARAYI’ N DA TARİHE LEZZET YOLCULUĞU... 

119 YILLIK LEZZET YOLCUĞU VE EŞSİZ LEZZET DENEYİMİ KONYALI' DA... 

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Topkapı Sarayı ' nın içinde bulunan KONYALI ' ya davet edildiğimizde çok mutlu oldum...Eşsiz Osmanlı Mutfağı lezzetlerine yolculuk için  doğru adresteydik

1897’den bu yana enfes Saray mutfağını özenle sunan, dünyanın en iyi müze restoranları arasında gösterilen ve sayısız ödüle layık görülen Konyalı Lokantası, eşsiz manzarası ve leziz tatlarıyla tarihi bir gezi arası verilebilecek en güzel mola… 
Bu keyifli gün için Yasemin Özer'e  Wish Project temsilcisi Emel Öztürk ve Merve Öztürk' e çok teşekkür ederiz.



Bu lezzet yolculuğunun başarı sırrını Konyalı’nın 5. Kuşak temsilcisi CAN DOĞANBEY şöyle anlatıyor; '' Konyalı bizlere bir kültür mirası gibi, 119 yıldır aynı mirasa özenle sahip çıkmak için aralıksız çalışıyor, sürekli hizmet standartlarımıza yenilikler sunuyoruz. Konyalı artık yalnızca bize ait bir marka değil Türkiye'yi gururla yansıtan bir kültür mirası ve biz bu mirasa özenle hizmet etmeye çalışıyoruz. Konyalı Restaurant olarak Ulu önder Atatürk'ten, İngiltere Kraliçesi Majeste Elizabeth II' ye, Pakistan Başkanı Benazir Butto'dan Amerika eski başkanı Richard Nixon'a kadar dünyanın dört bir yanından gelen pek çok devlet büyüğünü, ünlü sanatçıları Kral ve Kraliçeleri ağırlama onuruna eriştik ve sayısız uluslararası ödüle layık görüldük. Bu yalnız bizim değil, bizleri 119 yıldır ziyaret eden misafirlerimizle ortak başarımızdır ve misafirlerimizin ailemize emanetidir. Bu emanete layık olmak için sürekli çalışıyoruz. Yalnızca mekanımızda değil çalışanlar olarak da Dünya standartlarında en iyiyi sunmak üzere kendimizi de geliştiriyoruz, misal ailemiz, bende dahil Dünya’nın restorancılık anlamında sayılı üniversitelerden olan “Les Roches International School of Hotel Management” mezunudur.
 Her gün binlerce yerli yabancı turiste geleneksel Türk mutfağımızı en iyi şekilde sunmak üzere ilk günkü heyecanımız ile kapılarımızı açıyoruz. Bunların karşılığında ise misafirlerimizden aldığımız teşekkürler bizlere sunulan en büyük ödül oluyor.’’
Sizleri de İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde tarih kokan bir lezzet yolculuğu deneyimlemek için Topkapı Sarayı’nda Konyalı Lokantası’na bekliyoruz.

Saray Mutfağı’nın vazgeçilmezleri ile özenle hazırlanan menüde, zeytinyağlı başlangıçlardan, Türk damak tadının vazgeçilmezi döner çeşitlerine, incik kebabından Konyalı’nın spesiyal kebabına kadar bir çok lezzeti bir araya geliyor. Ayrıca ayrı bir alanda Cafe alanı ile de misafirlerini ağırlayan Konyalı'da espresso'dan sahlep'e, nefis tatlılardan, türlü türlü sıcacık böreklere geniş lezzet seçenekleri de sunuluyor.  


Bizler için hazırlanan masa..Şık ve zarif..
Osmanlı şerbetlerinden kakuleli limon şerbeti, gül şerbeti ve saray şerbeti ...Kana kana içmek istiyorsunuz... 

Zeytınyağlılar tabağı...Mükemmeldi...Hepsi tam kıvamında pişmiş...Sunum çok başarılı...


Zeytinyağlı sarma...


Zeytinyağlı kereviz, patates, bezelye ve havuç ile...


İmam Bayıldı..Biz de bayıldık...Harikuladeydi..


Sürpriz...Bakalım nasıl bir güzellik bizi bekliyor?


Veeee Ispanaklı Talaş Böreği... Sıcacık ..Mükemmel bir lezzet...


Etli Sarma...Müthiş...


Günün en hoş ve şık sunumu...


Tandır, beğendi, keskek ve  iç pilav dan oluşan ana yemek tabağı...

 Tandır...
İç pilav...


Sıra tatlılarda... Portakallı  baklava  olaydı..Nasıl bir tattır öyle...Nasıl hafif...
Cevizli baklava, incir tatlısı ve kaymaklı kayısı...


Aşure ve fırın sütlaç...Fırın sütlaç tam kıvamında...


Aşure tam benim sevdiğim tatta..Gül suyu eklenmiş...Mükemmel ötesiydi...


Topkapı Sarayı'n da tarihsel bir yolculuk esnasında bizi tamamen saran ambiyansı ve eşsiz İstanbul manzarasında Türk kahvesi içmek ayrı bir keyifti..


Rezervasyon için: Tel: 0212 513 96 96 veya www.konyalilokantasi.com online rezervasyon 


 Bu keyifli tarih ve lezzet yolculuğu için teşekkür ederim.
Selma Mollaoğlu

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...