ISPANAKLI KAŞARLI PİDE
ISPANAKLI PİDE TARİFİ
ISPANAKLI PİDE
Pidenin hamuru çok güzel... Ispanak yerine herhangi bir iç malzemeyle açık veya kapalı pideler yapabilirsiniz...Yanında bol köpüklü ayran veya çay...
- MALZEMELER:
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından fazla ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- İç malzemesi için:
- 1 buyuk demet ıspanak
- 2-3 adet yumurta
- kaşar peyniri
- Tereyağı
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına mayayı alın ve ufalayın.Üzerine ılık suyu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.Şekeri ekleyin.
- Ilık süt ve yağı ilave edip karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
- İç malzemesi için:
- Ispanakları sirkeli suda güzelce yıkayıp suyunu süzdürün.
- Ispanakların yapraklarını ayırıp doğrayın.
- Yayvan bir tencereye çok az sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.
- Ocağın altını kapatın ve doğranmış ıspanağı soğanın üzerine alıp karıştırın. Ispanakların biraz yumuşaması için bir kaç dakika tencerenin kapatıp bekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
- Mayalanan hamuru tepsi ölçünüze göre bezelere ayırın. (4- 6 beze)
- Hafif unlanmış zeminde bezeleri oval biçimde açın.
- Üzerine ıspanaklı harçtan yeteri koyun.
- Ispanakların üzerine arzu ederseniz bütün yumurta kırın veya çırpılmış yumurta sürün.
- Yine arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri dilimleri veya kaşarı rende halinde serpin.( Üzerinde kaşar peyniri nefis oluyor).
- Hamurun önce her iki ucunu birleştirin.
- Yanları 1- 2 cm genişliğinde harcın üzerine doğru kapatıp bastırın.
- Tam bir pide görüntüsünde oluyor.
- Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün.
- Ve önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıktığı anda pidenin üzerine tereyağı sürün.
- AFİYET OLSUN