ÇİKOLATALI TART NASIL YAPILIR?
ÇİKOLATALI TART TARİFİ
ÇİKOLATALI TART
TART HAMURU
Yapımı çok kolay...sunumu şık bir tart..Katı yağ yerine sıvı yağ tercih edenler için tavsiye ederim...Bu tarifte altı bombeli tart kalıbı kullanmanızı öneririm...
Tarifi zenginleştirebilirsiniz. Örneğin; kekin üzerine muz veya başka meyveler sıralayıp çikolata sosunu üzerine dökebilirsiniz...üstünü meysim meyveleriyle süsleyebilirsiniz...
- MALZEMELER:
- Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao (1 yemek kaşığı kakaoyu Dark kakao kullanın)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
- Kreması için:
- 1 kutu süt Kreması ( 200 ml)
- 2 paket Bitter çikolata ( 160 gr)
- YAPILIŞI:
- Karıştırma kabına yumurtaları alın ve köpürünceye kadar mikserle çırpın
- Toz şekeri ekleyip yoğurt kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin
- Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın
- Kakaoyu ilave edin karıştırın
- Elenmiş unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre çırpın.
- Pürüzsüz bir harc elde edin.
- Bombeli tart kalıbını tereyağı ile her yerini yağlayın
- Harcı dökün ve bir kaç defa tezgah vurun.Hamur eşit şekilde kalıba yayıldı.
- Ilık 180 derecelik fırında 1- 15 dakika arasında pişirin
- Kek fırında pişerken kreması hazırlayın
- Bir tencereye sut kremasını alın ve kısık ateşte yanlardan hafif kabarcıklar oluncaya kadar ısıtıp ocaktan alın.Sıcakken içine parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
- Pişen keki fırından çıkarın
- Kek ve krema ilikken kremayı kekin çukur kısmına dökün.Kaşıkla güzelce yayın.
- Soğumasını bekleyin.
- 1 gece bu şekilde bekletirseniz sonuç daha başarılı oluyor.
- Üzerini ister mevsim meyveleri, ister dövülmüş fındık, ceviz,antep fıstığı veya çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN