YOĞURTLU PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR
YOĞURTLU PANCAR SALATASI TARİFİ
PANCAR SALATASI
PEMBE SALATA
PEMBE SULTAN
Sofralarınızda içinizi açacak rengi ve tadıyla harika bir salata...
Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir.
İştah açıcı, besleyici özelliği vardır.
Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir.
Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir.
Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir.
Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir.
Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.
- MALZEMELER:
- 2 adet pancar
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt ( Tercihen süzme yoğurt).
- 2-3 diş sarımsak
- arzuya göre
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı mayonez
- tuz
- YAPILIŞI:
- Pancarları kabuklarıyla birlikte güzelce yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip orta yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayın.
- Ilınan pancarların kabuklarını soyun.
- Rendenin kalın tarafı ile pancarları geniş bir kaba rendeleyin.
- Bir kabın içinde rendelenmiş sarımsakları tuz ile ezin.
- Üzerine yoğurt ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bu aşamada mayonezi ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Yoğurtlu karışımı pancarlara ilave edin. Ceviz ekleyebilirsinizi
- Salatayı servis tabağına alıp süsleyin.
- AFİYET OLSUN