10 Ocak 2017 Salı

TEPSİDE POĞAÇA



TEPSİDE POĞAÇA NASIL YAPILIR
TEPSİ POĞAÇASI
KOLAY POĞAÇA TARİFİ
Tek tek şekil vermeye zamanınız yoksa tepside pratik bir poğaça... Üzerine bolca susam... Özellikle fırından çıktığında nefis....Muratbey kutu beyaz peynir ve maydanoz ile iç malzeme hazırladım...En çok sevilen bir iç malzemedir peynirli...5 çayları için nefis bir tarif...

















  • MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı üstte sürülecek)
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (Arzu eden margarin kullanabilir.)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mahlep (Arzuya gore)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiği kadar un (4 su bardağı kadar un )
  • İç malzemesi için:
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • maydanoz
  • Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • susam
  • çörekotu
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt,sirke,mahlep ve tuzu alıp, karıştırın.
  • Kabartma tozu ve azar azar unu ekleyin, kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Ben kelepçeli kalıp kullandım.Büyük kare borcam veya mini fırın tepsisi ölçüsü kullanabilirsiniz.Yalniz hamuru ince doşerseniz pogacaniz kiyir kiyir çok güzel olur
  • Kullanacağınız tepsiyi ister yağlayın ister yağlı kağıt kullanın.
  • Hamurun 1 parçasını kalıbınız ölçüsünde merdane yardımıyla açınız.
  • Hamuru tepsiye alın ve güzelce yerleştirin.
  • Maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın.
  • Üzerine iç malzemeyi serpin.
  • 2. parça hamura da açın ve iç malzemenin üzerine güzelce yerleştirin
  • Üstüne yumurta sarısı sürün.
  • Bolca susam serpin.
  • Dilim dilim kesin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.



tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...