PANCARLI KUSKUS SALATASI TARİFİ
PANCARLI KUSKUS SALATASI NASIL YAPILIR?
PANCARLI KUSKUS SALATASI
KUSKUS SALATASI
Sofralara bahar gelsin.... Klasikleşmiş salataların dışında bir alternatif...Salatanın içine damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsiniz...Haşlanmış nohut,ceviz, taze soğan, mantar gibi Sosuna ise nar ekşisi kullanabilirsiniz..
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı kuskus
- 2 adet orta boy pancar
- yarım demet dereotu
- 1 adet havuç
- mısır
- kornişon
- Sosu için:
- limon suyu
- tuz
- zeytin yağı
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye suyu koyup kaynatınız.
- Kaynayan suya tuz atınız.
- İyice yıkanmış pancarları dilimleyiniz ve kuskusla birlke kaynayan suya atınız.
- Kuskuslar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
- Kuskusları soğuk sudan geçiriniz.
- Ben havucu rendeleyin ister tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp haşlayın.
- Çukur bir kabın içine kuskusları alınız.
- İçine havuç,ince kıyım doğranmış dereotu, doğranmış kornişon ve arzuya göre mısırı ekleyip karıştırınız. Ben bir miktar haşlanmış pancarı da doğrayıp ekledim.
- Yeteri kadar zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırınız.
- Servis tabağına alıp süsleyiniz.
- AFİYET OLSUN