VİŞNELİ CHEESECAKE NASIL YAPILIR?
VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ
CHEESECAKE
Kahvenizi elinize alın ve yanında nefis bir cheesecake...Günün yorgunluğunu alır...Sizi tatlı düşlere sürükler...
En sevdiğim cheesecake tarifi.... Ben tabanında fındık tadını çok seviyorum...Denemediyseniz fındığı tavsiye ederim..
VİŞNELİ CHEESECAKE TARİFİ
CHEESECAKE
Kahvenizi elinize alın ve yanında nefis bir cheesecake...Günün yorgunluğunu alır...Sizi tatlı düşlere sürükler...
En sevdiğim cheesecake tarifi.... Ben tabanında fındık tadını çok seviyorum...Denemediyseniz fındığı tavsiye ederim..
- YAPILIŞI:
- TABANI İÇİN:
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- KREMASI İÇİN:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 paket labne peyniri
- 1 paket süt kreması ( 200ml)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme un ( Dolu dolu)
- VİŞNELİ SOS İÇİN:
- 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı su
- YAPILIŞI:
- Yulaflı bisküvileri rondoda un haline gelinceye kadar çekin.
- Derin bir kasede un haline gelmiş bisküvi, toz fındık ve eritilmiş tereyağını güzelce karıştırın.
- 24 cmlik bir kelepçeli kalıbı hafifçe yağlayıp, kalıbı folyo ile kaplayın.( Su banyosunda pişeceği için kalıp su almamalıdır).
- Harç malzemesini kalıbın tabanına dökün ve bastırarak tabana güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Kreması için; yumurtaları köpürünceye kadar kadar çırpın.
- Üzerine şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Labne peyniri, süt kreması, un ve vanilya ilave edip karıştırın.
- Fırından çıkmış cheesecake tabanının üzerine kremayı dökün.
- Püf noktası; bir tepsinin içine cheesecake kalıbının yarısına gelecek kadar su doldurun ve kalıbı içine oturtun. Cheesecake su dolu tepsinin içinde pişerken kekte çatlaklar oluşmaz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında cheesecake pişirin. Yaklaşık 50- 60 dakika civarında pişiyor.
- Cheesecake fırından çıkınca soğumaya bırakın.
- Bir tencereye vişne, toz şeker, nişasta ve suyu alın. Güzelce karıştırın.
- Ateşi açın ve sos koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alın ve blenderden geçirin.
- Vişne sosu sıcakken pişen kekin üzerine dökün ve yayın.
- Oda sıcaklığına geldiğinde en az 3-4 saat dolapta bekletin.
- 1 gece dolapta bekletilirse sonuç daha başarılı olur.
AFİYET OLSUN