PANCAR SALATASI NASIL YAPILIR
PANCAR SALATASI TARİFİ
PANCAR SALATASI
Doğanın sihirli gücü: Pancar!
Kırmızı pancar, ıspanakgiller ailesinden , yumru kökü çok lezzetli ve sağlığa son derece faydalı toprak altında yetişen bir kök sebzedir.
Kırmızı renkli besinlerin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı bilinen koruyucu etkileri çoğunlukla kırmızı lahanada olduğu gibi antosiyanin içeriğine bağlıdır. Kırmızı pancara bu rengi veren ise betalain grubu maddelerdir ve bu açısından eşşizdir.
Yapımı kolay, nefis bir salata...
Salatamı daha da sağlıklı ve leziz hale getirmek için Nerminhanımzeytinliği -Ovilo zeytinyağı kullandım.
- MALZEMELER:
- 3 adet pancar
- Sosu icin:
- Yarım çay bardağından fazla sirke
- Yarım çay bardağından fazla nerminhanimzeytinligizeytinyağı
- 1- 2 diş ezilmis sarimsak
- Ceviz
- Maydanoz
- YAPILIŞI :
- Pancarlari iyice yıkayın.
- Kabuklariyla birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Rengi veren pancarın kabuğu)
- Haşlanan pancarın kabuklarını soyun ve doğrayın.
- Bir kasenin içinde ezilmis sarımsak ve tuzu ezin.Zeytinyagi ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
- Sosu doğranmış pancarın üzerine döküp karıştırın.
- Cevizi bıçakla doğrayıp salataya ekleyin.
- Salatanın üzerini kapatıp birkaç saat sosu içinde bekletin ki tatlar birbirine geçsin.
- Salatayı servis tabağına alın ve üzerine ince kıyım doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- Afiyet olsun