PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR?
PORTAKLLI KEK TARİFİ
PORTAKAL SOSLU KEK
Sıvı yağ, yoğurt ve süt kullanılmıyor!
Çok hafif bir kek tarifidir... Buram buram portakal aromalı... Kahve veya çayın yanında müthiş...Nasıl bittiğini anlamayacaksınız :)
- MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- SOSU İÇİN:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- yarım su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Karıştırma kabında yumurtaları köpürene dek çırpın ve şekeri ekleyip mikser yardımıyla kabarana kadar çırpmaya devam edin.
- Portakal, kabuğu rendesi ve portakal suyunu da ekleyip çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
- Yağlanmış orta boy kek kalıbına harcı dökün.
- Ilık fırında 170 derecede keki pişirin
- SOS İÇİN; küçük bir tencereye rendelenmiş portakal kabuklarını ve suyu alıp bir taşım kaynatıp, suyunu suyunu ve rende portakal kabuklarının üzerine şekeri ve portakal suyunu ekleyip, bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın.
- Keki fırından alin ve ilk sıcaklığı çıktığında sosu üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapın.
AFİYET OLSUN