21 Aralık 2016 Çarşamba

LABNELİ PATLICAN SALATASI ( EZMESİ)




LABNELİ PATLICAN EZMESİ
LABNELİ PATLICAN SALATASI
Patlıcan ezmenin yoğurtlusu ayrı bir güzel labneli tarifi ayrı bir güzel...
Et, tavuk veya köftenin yanına müthiş yakışıyor..Ya da kızarmış ekmeğin üzerine ...

Peçetem ve siyah sunum tabağım Porland. Sunum tabağım " seasons serisi " ve 7 farklı rengi mevcut.


  • MALZEMELER:
  • 4-5 adet orta boy kemer patlıcan (ince uzun patlıcan)
  • 200 gr Labne
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı Nerminhanimzeytinligi sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Tuz
  • Pul biber veya kırmızı toz biber
  • YAPILIŞI
  • Patlıcanları közleyin ve bir poşetin içinde 5- 10 dakika bekletip terletin. (Çok daha kolay yanmış kabuklar soyuluyor.Lütfen patlıcanları sudan geçirmeyin.Köz tadı kayboluyor! ).
  • Kabuklarını soyun ve kararmaması için üzerine az limon suyu sıkıp karıştırın.Patlıcanları ister ezin ister çok minik doğrayın.
  • Labne’yi çukur bir kaseye alın ve karıştırın. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanları labneli sosun içine aktarın.
  • Cevizi ilave edip karıştırın.
  • Mezeyi servis tabağına alın.
  • Üzerine sızma zeytinyağını gezdirip pul biber veya kırmızı toz biber serpin.Veya yağı hafif ısıtın biberi yakın.
  • Üzerini ince kıyım maydanoz ile de süsleyebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...