ÜZÜMLÜ KURABİYE NASIL YAPILIR?
ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ
ÜZÜMLÜ KURABİYE
CRANBERRYLİ KURABİYE TARİFİ
Katı yağ yerine sıvı yağ tercih edenler için güzel bir tarif ... Bu kurabiye 1 hafta dahi kalsa bayatlamaz... Hatta tadı daha da güzel olur.. Ben bu defa kuru üzüm yerine cranberry kullandım ... Portakal kabuğu rendesi yerine limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz... Lütfen deneyiniz! Çok beğeneceksiniz
- MALZEMELER:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta (1 sarısı üste sürülecek)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kuru üzüm veya cranberry
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- arzuya göre ,yarım portakal suyu
- alabildiği kadar un (3,5 su bardağı kadar)
- YAPILIŞI:
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına yumurta ve şekeri koyup güzelce karıştırın.
- Sıvı yağ,portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Üzümü katın.
- Kontrollü olarak unu ekleyin. kabartma tozunu da ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya sıvı yağ ile yağlayın.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp sakillendirin. (Ben mandalinadan büyük parçalar kopardım yuvarlayıp biraz üzerine bastırıp tepsiye dizdim.)
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Arzu ederseniz üzerine dövülmüş ceviz veya fındık koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
- Fırında kurabiyeleri çok sertleşmeden çıkarınız.Çünkü kurabiye fırından çıktığında o sıcaklığı ile hala pişmeye devam eder.
AFİYET OLSUN