AYVALI ZEYTINYAĞLI KEREVIZ NASIL YAPILIR?
PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı nefis birzeytinyağlı...Arzu ederseniz birkaç adet yer elması ekleyebilirsiniz..
PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ
Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı nefis birzeytinyağlı...Arzu ederseniz birkaç adet yer elması ekleyebilirsiniz..
Yemegimi daha da lezzetlendirip sağlıklı hale getirmek için Kaz Daglari' nin eteklerinden henüz olgunlaşmamış zeytinlerin Ekim ayında yere değmeden toplanıp aynı gün içinde +27 derecenin altında hijyenik koşullarda soğuk sıkım( cold press) yöntemiyle sıkılarak ve bir zeytinyağında olması gereken yoğun yeşil, meyvemsi tat ve kokuya sahip Erken Hasat ve Soğuk Sıkım " OVILO" marka @nerminhanimzeytinligi kullandım...
Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik ekleyip ekmek bandirabileceginiz tatta bir zeytinyağı ..
Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik ekleyip ekmek bandirabileceginiz tatta bir zeytinyağı ..
www.nerminhanim.com adresinden zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini inceleyebilirsiniz
- MALZEMELER:
- 3 adet iri boy kereviz
- 1 adet iri boy ayva
- 1 adet boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 cay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı kadar portakal suyu
- YAPILIŞI:
- Ön hazırlık olarak soğanalrı piyaz şeklide doğrayın.
- Havucu halka halka, kreviz ve ayvanın kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğan ve havuç ve de şekeri ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Kereviz ve ayvayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu ekleyin.
- Tuzunu ilave edin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN