2 Aralık 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ


AYVALI ZEYTINYAĞLI KEREVIZ NASIL YAPILIR?
PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİ

Tam mevsiminde ayva, kereviz ,havuç ve portakallı  nefis birzeytinyağlı...Arzu ederseniz birkaç adet yer elması ekleyebilirsiniz..

Yemegimi daha da lezzetlendirip sağlıklı hale getirmek için  Kaz Daglari' nin eteklerinden henüz olgunlaşmamış zeytinlerin Ekim ayında yere değmeden toplanıp aynı  gün içinde +27 derecenin altında hijyenik koşullarda soğuk sıkım( cold press) yöntemiyle sıkılarak ve bir zeytinyağında olması gereken yoğun yeşil, meyvemsi tat ve kokuya sahip Erken Hasat ve Soğuk Sıkım " OVILO" marka @nerminhanimzeytinligi kullandım...
Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik ekleyip ekmek bandirabileceginiz tatta bir zeytinyağı ..

www.nerminhanim.com adresinden zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini inceleyebilirsiniz





  • MALZEMELER:
  • 3 adet iri boy kereviz
  • 1 adet iri boy ayva
  • 1  adet  boy soğan
  • 1  adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 cay bardağı  zeytin yağı
  • 2 su bardağı kadar  portakal suyu
  • YAPILIŞI:
  • Ön hazırlık olarak soğanalrı piyaz şeklide doğrayın.
  • Havucu halka halka, kreviz ve ayvanın kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
  • Yayvan bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğan ve havuç ve de şekeri ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Kereviz ve ayvayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu  ekleyin.
  • Tuzunu ilave edin.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.



AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...