16 Ağustos 2013 Cuma

Sıcaklar Bitmeden Dondurma!!




Yaz bitmeden evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok sağlıklı, düşük kalorili ve de lezzetli bir dondurma tarifim var. Aslında dondurmadan çok sorbe demek daha mantıklı ama olsun, benim için hepsi dondurma :)

Hazır aldığımız dondurmaların en masumunda bile bolca glikoz şurubu, yağ ve renklendiriciler var ne yazık ki. Marketlerde 1 liraya satılan o zararlı dondurmalara çok iyi bir alternatif olabilir.

Sadece meyve ve tercihinize göre bal veya tatlandırıcı ile hazırlayabileceğiniz ferahlatıcı bir tarif.
Kullanılan malzemelerin dondurulmuşunu tercih edebileceğiniz gibi varsa tazelerini de kullanabilirsiniz.



Ben ahududu, çilek, süzme yoğurt ve zencefil ile yaptım. Damak tadıma göre de biraz bal ekledim.

İstediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. Yapmanız gereken şey meyveleri püre haline getirmek (blender, robot, doğrayıcı, rende hangisi varsa) ve iyice karıştırmak, damak zevkinize göre bal veya tatlandırıcı eklemek ve dondurma kalıplarına boşaltmak. Bitti!

*Muz, çilek, portakal
*elma, nane, çilek, zencefil
*Kırmızı meyveler ve 2-3 kaşık tercihen süzme yoğurt
*Çilek ve labne
...

gibi alternatifleri deneyebilirsiniz.

*Eğer dondurma kalıbınız yoksa pet bardaklara da rahatça yapabilirsiniz.
*Dondurmalarınızı dondurucuya koyduktan sonra arada kontrol edip hafif katılaşmaya başlayınca çubukları yerleştirirseniz daha düzgün kalırlar.








tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...