16 Ağustos 2013 Cuma

Elma, Ispanak, Brokoli, Zencefil ve Ballı Frozen


Yine yaz bitmeden denemeniz gereken içeceklerden biri. Hem ferahlatıcı hem de çok sağlıklı. Ben kahvaltıda içmeye bayılıyorum. Bakalım siz de sevecek misiniz?

Ve, endişelenmeyin ne ıspanağın ne de brokolinin tadı geliyor. :)


Böyle benimki gibi her büyük bardak için 1 ortaboy yeşil elma, 1 avuç doğranmış ıspanak, 1 orta boy çiçek brokoli, biraz rendelenmiş taze zencefil ve damak zevkinize göre bal... Ah, tabi 1 su bardağı kadar da buz parçaları. Taze nane severseniz ondan da 3-4 yaprak ekleyebilirsiniz.

Bütün malzemeleri varsa bu tarz içecekler için olan blenderda yoksa da güçlü bir doğrayıcıda püre haline getiriyoruz ve bitti.

böyle güçlü makinanız yoksa da yapabilirsiniz. Malzemeleri rende veya normal bir doğrayıcı ile püre haline getirin ve karıştırın. Buzları bir buzdolabı poşetine alın ve poşetin içine yayın. ağzını sıkıca bağlayın ve sert bir yüzeye vurarak (tezgah olabilir) veya et döveceği yardımıyla tamamen eritecek kadar çok küçültmeden kırıp püre ile karıştırın.

Afiyet olsun!

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...