28 Eylül 2016 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE NASIL YAPILIR



MARMELATLI KURABİYE NASIL YAPILIR
FINDIK MANTOLU MARMELATLI  KURABİYE
MARMELATLI KURABİYE
Marmelat ve fındık birbirine çok yakışıyor...Benim en sevdiğim kurabiye tariflerinden biri..Bazen  1-2 yemek kaşığı kakao ekleyerek hamurun yarısını kakaolu yapıyorum... Aklınızda olsun kakaolu da süper oluyor...

Bu kurabiye reçetesi kolay gibi görünse de püf noktalarına uyulmadığı taktirde sonuç başarısız olur..
Kurabiyenin hamuru yumuşak olmamalıdır.. Kulak memesinden biraz sert ve ele yapışmayan bir hamur olmalı... Bezeleri çukur yaparken yan duvarları ince olursa yayılır...Fırında kurabiyelerin yayılmaması için önceden ısıtılmış sıcak fırına verin...Fırından çıkan kurabiyelerin ortası kapanmışsa sıcakken tekrar parmağımızla itip , çukurlaştırın...
Kurabiyeler sıcakken marmelat konursa kurabiyeler yumuşar! Yiyeceğiniz kadarını marmelatlayınız...
Akşamdan ertesi gün için kurabiye yapıyorsanız  pişiriniz fakat  sabah  marmelatını koyunuz...

Tüm bunların sonucunda nefis kurabiyeniz olacaktır :)




  • MALZEMELER:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta ( Akı üzerine sürülecek)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
  • alabildiğince un ( 4,5- 5 su bardağı un )
  • ÜZERİ İÇİN:,
  • Marmelat ( Ben kayısı marmelatı kullandım.)
  • 1 su bardağından biraz fazla iri çekilmiş fındık
  • YAPILIŞI:
  • Oda sıcaklığındaki yağa, pudra şekeri ve yumurta sarısını ekleyein ve krema haline gelinceye kadar karıştırın..
  • Diğer malzemeleri de ekleyip, KULAK MEMESİNDEN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR YOĞURUN.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe  bezeler yapın.
  • Yuvarladıktan sonra ortasına baş parmağımızı bastırarak çukurlaştırın.
  • Önce yumurta akına
  • Sonra yan kısımları  fındığa bulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin
  • Önceden ısıtılmış sıcak  175 derecede sıcak fırına verin. ( Eğer fırın çok sıcak olmazsa kurabiyeler yayılır) Hafif pembeleşinceye kadar pişirin..
  • Fırından çıkarıp tepside soğutun. ( Sıcak alırsanız kurabiyeler dağılır.)
  • İyice soğuduktan sonra çukur yerlerini yeteri kadar  marmelatla doldurun.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...