17 Kasım 2016 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI

KREMALI MANTAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
MANTAR ÇORBASI
Sanıyorum Kremalı Mantar Çorbası en fazla alınan  hazır çorbadır...Oysa ki yapımı çok kolay... 250 gr mantar ile 4 kişilk bir çorba...Hele  de et suyu kullanırsanız tadına doyum olmaz....



  • MALZEMELER:
  • 250 gr kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2- 3 yemek kaşığı süt kreması
  • 4-5 su bardağı et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemekkaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • tuz
  • karabiber
  • Üzeri için:
  • Dereotu
  • YAPILIŞI:
  • Yağları tencereye alın, tereyağı eriyince ince kıyım soğranmış soğan ve sarımsayı ekleyin, soğanların yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  • Mantarların kabuklarını soyun.
  • Mantarları ortadan kesin ve dilimleyip pembeşen soğanlara ekleyin.
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurun.
  • Unu ilave edin. Ve karıştırarak kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyip  karıştırın.
  • Çorba kıvama geldiğinde bir kaseye kremayı alın  ve çorbadan 1 kepçe su alıp kremayı ılıştırın ve kremayı çorbaya ilave edip karıştırın. 1-2 dakika  kaynatıp ocaktan alın.
  • Tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Servis yaparken üzeirne ince kıyım dereotu serpin.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...