KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
MANTAR ÇORBASI
Sanıyorum Kremalı Mantar Çorbası en fazla alınan hazır çorbadır...Oysa ki yapımı çok kolay... 250 gr mantar ile 4 kişilk bir çorba...Hele de et suyu kullanırsanız tadına doyum olmaz....
- MALZEMELER:
- 250 gr kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2- 3 yemek kaşığı süt kreması
- 4-5 su bardağı et suyu veya su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemekkaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- tuz
- karabiber
- Üzeri için:
- Dereotu
- YAPILIŞI:
- Yağları tencereye alın, tereyağı eriyince ince kıyım soğranmış soğan ve sarımsayı ekleyin, soğanların yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Mantarların kabuklarını soyun.
- Mantarları ortadan kesin ve dilimleyip pembeşen soğanlara ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurun.
- Unu ilave edin. Ve karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu ekleyip karıştırın.
- Çorba kıvama geldiğinde bir kaseye kremayı alın ve çorbadan 1 kepçe su alıp kremayı ılıştırın ve kremayı çorbaya ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Tuz ve karabiberini ekleyin.
- Sıcak servis yapın.
- Servis yaparken üzeirne ince kıyım dereotu serpin.
- AFİYET OLSUN