AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?
AYVA TATLISI TARİFİ
AYVA TATLISI
Meyveli tatlıları her zaman tercih etmişimdir... İşte sizlere leziz bir ayva tatlısı tarifi :) Gıda boyası vs. kullanmadan muhteşem renkte bir ayva tatlısı...
- MALZEMELER:
- 6 adet ayva ( 12 adet)
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 12 adet karanfil
- çeyrek limon suyu
- ÜZERİ İÇİN:
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- tarçın
- YAPILIŞI:
- Ayvaların kabuklarını soyalım ve çekirdek yataklarını çıkarıp İkiye bölün.
- Ayvaların oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin .
- 5 - 6 adet ayva çekirdeği ve birkaç tane ayva kabuğunu tencereye alın .
- Ortalarına birer karanfil, yeteri kadar çekilmiş ceviz ve rendelenmiş elma ile doldurun
- Elmaların üstüne hafif tarçın serpin.
- Üzerlerine şekeri serpin.
- Limon suyunu dökün ve suyunu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynamaya başlayıncaya kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra gayet kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renk verene kadar pişirin.
- Pişmeye yakın tencerenin kapağını açıp biraz suyunu çektirin.
- Ve ara ara suyunu ayvaların üzerine kaşıkla dökün.Bu yöntem ayvaların renk almasını sağlıyor.
- Pişen ayvaları arzuya göre bir fırın kabına alıp 5-10 dakika fırınlayın.
- Soğuduktan sonra kaymak- ceviz veya krem şanti ile süsleyip servis yapın.
- AFİYET OLSUN
- NOT: Ceviz ve elma rendesi kullanmayabilirsiniz.