23 Kasım 2016 Çarşamba

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR



AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?
AYVA TATLISI TARİFİ
AYVA TATLISI
Meyveli tatlıları her zaman tercih etmişimdir... İşte sizlere leziz bir ayva tatlısı tarifi :) Gıda boyası vs. kullanmadan muhteşem renkte bir ayva tatlısı...

  • MALZEMELER:
  • 6 adet ayva ( 12 adet)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 12 adet karanfil
  • çeyrek limon suyu
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 2 adet elma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • tarçın
  • YAPILIŞI:
  • Ayvaların kabuklarını soyalım ve çekirdek yataklarını çıkarıp İkiye bölün.
  • Ayvaların oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin .
  • 5 - 6 adet ayva çekirdeği  ve birkaç tane ayva kabuğunu tencereye alın .
  • Ortalarına birer karanfil, yeteri kadar çekilmiş ceviz ve rendelenmiş elma ile doldurun
  • Elmaların üstüne hafif tarçın serpin.
  • Üzerlerine şekeri serpin.
  • Limon suyunu  dökün ve suyunu ilave edin.
  • Tencerenin  kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayıncaya kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra gayet kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renk verene kadar pişirin.
  • Pişmeye yakın tencerenin kapağını açıp biraz suyunu çektirin.
  • Ve ara ara suyunu ayvaların üzerine kaşıkla dökün.Bu yöntem ayvaların renk almasını sağlıyor.
  • Pişen ayvaları arzuya göre bir fırın kabına alıp 5-10 dakika fırınlayın.
  • Soğuduktan sonra kaymak- ceviz veya krem şanti ile süsleyip servis yapın.
  • AFİYET OLSUN
  • NOT: Ceviz ve elma rendesi kullanmayabilirsiniz.


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...