FIRIN POŞETİNDE KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?
FIRIN POŞETİNDE KABAK TATLISI TARİFİ
KABAK TATLISI
Lokum gibi bir kabak tatlısı.. İstediğiniz ölçüde yapabilirsiniz... Kabak oranına ve damak tadınıza göre şeker ekleyiniz... Ben portakal kabuğu rendesi kullandım... Arzuya göre çubuk tarçın veya birkaç adet karanfil kullanabilirsiniz...
- MALZEMELER:
- 1 kilo doğranmış balkabağı
- 2- 2, 5 su bardağı toz şeker
- Arzuya göre:
- 1 portakal kabuğu rendesi
- veya 1 adet çubuk tarçın- bir kaç adet karanfil
- 2 adet fırın poşeti
- Sunum İçin:
- Ceviz
- Tahin
- YAPILIŞI:
- Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş balkabağını yıkayın.
- Ben balkabağının daha rahatça pişmesi için 2 adet fırın poşeti kullandım.
- 1 fırın poşetinin içine yarım kilo balkabağı ve toz şekerin yarısı ve arzuya göre portakal kabuğunun yarısını koyun.
- Poşetin ağzını bağlayın ve toz şekerin eşit dağılması için poşeti dikkatlice sallayın.
- Kalan malzemeyi de yine 1 fırın poşetinin içine koyun aynı işlemi uygulayın.
- Fırın poşetinin üzerine hava alması için 2 delik açın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve fırın poşetini tepsiye koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakın.
- 30 dakika sonra poşeti alt üst yapın.
- Toplamda 50 dakikaya yakın tam kıvamında pişiyor.
- Fırından çıkardıktan sonra poşetin üzerini açın.
- İyice soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kabakları sunum tabağına alın.
- Tepsideki şerbeti üzerine gezdirin.
- Üzerine bolca dövülmüş ceviz veya tahin ile servis yapınız.
- AFİYET OLSUN