22 Kasım 2016 Salı

VEJETERYAN PİDE ( SEBZELİ PİDE) NASIL YAPILIR



VEJETERYAN PİDE NASIL YAPILIR?
SEBZELİ PİDE NASIL YAPILIR?
VEJETERYAN PİDE TARİFİ
SEBZELİ PİDE TARİFİ

Hep kuşbaşılı, kıymalı pide olmaz :) Bu defa sebzeli pide yaptım...Evde olan sebzeleri kullandım...Mantar da içine çok yakışırdı... Üzerine kaşar peyniri uyumu süperdi....Ben soğuk  soğuk daha çok beğendim..Sıcakken sebzelerin tadını çok alamamıştım...Soğumuş haliyle bana çok daha lezzetli geldi :)











  • MALZEMELER:
  • Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağından biraz fazla ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

  • İç malzemesi için:
  • 5 adet irice kuru soğan
  • 3 adet sakız kabağı
  • 2 - 3 adet havuç
  • Renkli dolma biber ( Kırmızı ve sarı kullandım)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber
  • Arzuya göre:
  • kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına mayayı alın ve ufalayın.Üzerine ılık su,ılık süt  ve şekeri ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Yağı ilave edip karıştırın.
  • Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp hamur 2 katına erişinceye kadar  mayalanmaya bırakın.
  • İç malzemesi için:
  • Soğanları yarım ay şeklinde yani piyazlık doğrayın.( Çok ince olmasın)
  • Sakız kabağı, havuç ve biberleri de kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  • Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve piyazlık  doğranmış soğanı yağda  soteleyin.
  • Üzerine doğranmış, havucu ekleyin bir kaç dakika soteleyin.
  • Havuç ve biberleri ilave edin ve sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.Çok su salmışsa yüksek ateşte suyunu çektirin.
  • Tuz ve karabiber  tatlandırın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tepsi ölçünüze göre bezelere ayırın.
  • Hafif unlanmış zeminde bezeleri oval biçimde açın.
  • Üzerine sebzeli  harçtan yeteri koyun.
  • Sebzelerin  üzerine arzu ederseniz bütün yumurta kırın veya çırpılmış yumurta sürün.
  • Yine arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri dilimleri veya kaşarı rende halinde serpin.( Üzerinde kaşar peyniri nefis oluyor).
  • Hamurun önce her iki ucunu birleştirin.
  • Yanları 1- 2 cm genişliğinde harcın üzerine doğru kapatıp bastırın.
  • Tam bir pide görüntüsünde oluyor.
  • Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün.
  • Ve önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıktığı anda pidenin üzerine tereyağı sürün.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...