4 Kasım 2016 Cuma

BAHARATLI PEYNİR TOPLARI



BAHARATLI PEYNİR TOPLARI
MURATBEY PEYNİRLERİ
Muratbeypeynir Sıra dışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları etkinliğimizde Grand Hyatt Executive Sous Şef Murat Dağlıoğlu’nun bizler için hazırladığı nefis bir reçete...Muratbeypeynir Baharatli peynir toplarini hazırlayıp dolapta muhafaza edebilirsiniz ..Kahvaltı, Brunch veya 5 çayları için mükemmel bir tat...Teşekkürler Muratbey Peynirleri.

  • MALZEMELER :
  • Muratbey Sürmeli Peynir
  • Muratbey Lor Peyniri
  • Sıvı krema
  • Domates
  • Maydanoz
  • Dereotu, taze kekik, kuru nane
  • Rosemary, pul biber
  • Sızma zeytinyağı
  • İsteğe bağlı çörek otu veya susam
  • YAPILIŞI:
  • Muratbey Sürmeli Peynir ile sıvı kremayı iyice çırparak karıştıralım.
  • Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlayarak toplar hazırlayalım.
  • Sertliğini Muratbey Lor peyniri ilave ederek ayarlayabiliriz.
  • Baharatlarımızı maydanoz, dereotu, taze kekik, rosemary, kuru nane ve pul biberi ince ince kıyıp, fırında kurutarak nemini alıyoruz.
  • Peynir toplarımızı baharata bulayıp, kavanoza yerleştiriyoruz.
  • Üzerine iyi bir zeytinyağı döküp kavanoz kapağını kapatarak dolapta bekletiyoruz.
  • Ayrıca yağın içerisine kekik ve rosemary atarak da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Peynir toplarını kavanozda 15 gün boyunca buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz.
  • Servis sırasında nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz kullanarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz. Ayrıca peynirler bittiğinde kalan zeytinyağı sosunu başka salatalarda da kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...