4 Eylül 2016 Pazar

AHSEN HATAY SOFRASI



AHSEN HATAY SOFRASI
HATAY MUTFAĞI
Hatay'ın bereketli topraklarında yetişen mahsül ve farklı kültürlerin birleşimiyle oluşan zengin hatay mutfağı, günümüzün lezzetlerine de ilham olmuştur.

Hatay, “Gastronomi Turizmi” ile de öne çıkmış bir şehrimizdir..

Geçmişte ve günümüzde bir çok kültüre ev sahipliği yapan Hatay ili, her kültür ve medeniyetten aldığı farklı lezzetlerle zengin ve lezzetli bir mutfağa sahip olmuştur... Bu lezzetleri harmanlayıp, tecrübe, ve birikimlerle geleneksel lezzetlere bağlı kalarak AHSEN HATAY SOFRASI kurulmuş....

Bu lezzetleri tatmak  için Hatay' a gidemiyorsanız Vatan Caddesinde bulunan  AHSEN HATAY SOFRASI doğru adres.

Ürünlerini doğal ve taze malzemelerle hazırlıyorlar...Hijyeni ön planda tutmak ve konuklara en iyi şekilde sunmak öncelikli hedefleri arasında...

Ayrıca yine yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltı  hizmeti de veriyorlar...
Adres :
Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi No 14 Fatih/İstanbul
Rezervasyon
0212 533 31 31
0212 525 31 31
0212 523 35 22

Sizlere lezzet içeren bol görselli bir post hazırladım :) 

Sayın Ahmet Yazıcı... İşini aşkla yapan bir işletmeci...Hatay lezzetlerini tatmak  için güvenle önerebileceğim bir mekan ama inanın yalnızca Ahmet Bey'le sohbet etmek için bile gidilebilir...Hayat hikayesini dinleyiniz... Başarıyı nasıl adım adım yakaladığını... Umarım bu lezzet kalitesiyle çok daha başarılara imzanızı atarsınız...


İÇLI KÖFTE
Bulgur, çiğ et, ceviz içi


MUHAMMARA
Baş biber, ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı


FETTUŞ SALATASI
Bol yeşillik, üstü kızarmış ekmek, nar ekşisi, sirke


ABUĞANNUŞ
Közlenmiş patlıcan, acı biber, zeytinyağı, sarımsak


TEBBULI
Bulgur, maydanoz, yeşil soğan, yeşil elma, badem


YEŞIL ZEYTIN
Yeşil Zeytinli, bol yeşillik, nar ekşili


BAKLA EZMESİ


ETLİ HUMUS


NUR DAĞI SALATASI


SARMA İÇİ
Bulgur, biber salçalı, soğan, maydanoz, nar ekşili


MUTEBBEL
Patlıcan, süzme yoğurt, sarımsak


MUMBAR DOLMASI
Kuzu bağırsağı, pirinç, kıyma, kimyon

KISIR
Muhteşem öteseydi...

KAZ BAŞI KEBAP


AŞURLU KUZU PİRZOLA


MOZAIK KEBAP
Közde patlıcan, dana şiş ve kaşar peyniri


KÖYLÜ PİRZOLA


Sayın Ahmet Yazıcı sunumları bizzat kendisi yaptı... İşini ne kadar sevdiği gözlerinden ve yemekleri tanıtırken ki heyecanından o kadar belli ki...


1.60 cm lik fıstıklı metrelik kebabımız..5 kişilik...Olaydı.


Mutluluk bu :)


Tuzda Tavuk ve Çömlek Kebabı ' nın sunumu ise görsel bir şölendi. Videoyu izlemenizi öneririm.



TUZDA TAVUK
İri tavuk içine bademli kuş üzümlü, pilavlı




ÇÖMLEK KEBABI


KÜNEFE


Ve son olarak  çay ve Kömbe

Ahsen Hatay Sofrası ' na muhteşem lezzetleri ve konukseverlikleri için çok teşekkür ederiz.

Sofralarınız BEREKETLİ olsun…

SELMA MOLLAOĞLU

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...