AHSEN HATAY SOFRASI
HATAY MUTFAĞI
Hatay'ın bereketli topraklarında yetişen mahsül ve farklı kültürlerin birleşimiyle oluşan zengin hatay mutfağı, günümüzün lezzetlerine de ilham olmuştur.
Hatay, “Gastronomi Turizmi” ile de öne çıkmış bir şehrimizdir..
Geçmişte ve günümüzde bir çok kültüre ev sahipliği yapan Hatay ili, her kültür ve medeniyetten aldığı farklı lezzetlerle zengin ve lezzetli bir mutfağa sahip olmuştur... Bu lezzetleri harmanlayıp, tecrübe, ve birikimlerle geleneksel lezzetlere bağlı kalarak AHSEN HATAY SOFRASI kurulmuş....
Geçmişte ve günümüzde bir çok kültüre ev sahipliği yapan Hatay ili, her kültür ve medeniyetten aldığı farklı lezzetlerle zengin ve lezzetli bir mutfağa sahip olmuştur... Bu lezzetleri harmanlayıp, tecrübe, ve birikimlerle geleneksel lezzetlere bağlı kalarak AHSEN HATAY SOFRASI kurulmuş....
Ürünlerini doğal ve taze malzemelerle hazırlıyorlar...Hijyeni ön planda tutmak ve konuklara en iyi şekilde sunmak öncelikli hedefleri arasında...
Ayrıca yine yöresel lezzetlerden oluşan serpme kahvaltı hizmeti de veriyorlar...
Adres :
Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi No 14 Fatih/İstanbul
Rezervasyon
0212 533 31 31
0212 525 31 31
0212 523 35 22
Sizlere lezzet içeren bol görselli bir post hazırladım :)
Sayın Ahmet Yazıcı... İşini aşkla yapan bir işletmeci...Hatay lezzetlerini tatmak için güvenle önerebileceğim bir mekan ama inanın yalnızca Ahmet Bey'le sohbet etmek için bile gidilebilir...Hayat hikayesini dinleyiniz... Başarıyı nasıl adım adım yakaladığını... Umarım bu lezzet kalitesiyle çok daha başarılara imzanızı atarsınız...
İÇLI KÖFTE
Bulgur, çiğ et, ceviz içi
MUHAMMARA
Baş biber, ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı
Bol yeşillik, üstü kızarmış ekmek, nar ekşisi, sirke
ABUĞANNUŞ
Közlenmiş patlıcan, acı biber, zeytinyağı, sarımsak
TEBBULI
Bulgur, maydanoz, yeşil soğan, yeşil elma, badem
YEŞIL ZEYTIN
Yeşil Zeytinli, bol yeşillik, nar ekşili
BAKLA EZMESİ
ETLİ HUMUS
NUR DAĞI SALATASI
SARMA İÇİ
Bulgur, biber salçalı, soğan, maydanoz, nar ekşili
MUTEBBEL
Patlıcan, süzme yoğurt, sarımsak
MUMBAR DOLMASI
Kuzu bağırsağı, pirinç, kıyma, kimyon
KISIR
Muhteşem öteseydi...
KAZ BAŞI KEBAP
AŞURLU KUZU PİRZOLA
MOZAIK KEBAP
Közde patlıcan, dana şiş ve kaşar peyniri
KÖYLÜ PİRZOLA
Sayın Ahmet Yazıcı sunumları bizzat kendisi yaptı... İşini ne kadar sevdiği gözlerinden ve yemekleri tanıtırken ki heyecanından o kadar belli ki...
1.60 cm lik fıstıklı metrelik kebabımız..5 kişilik...Olaydı.
Mutluluk bu :)
Tuzda Tavuk ve Çömlek Kebabı ' nın sunumu ise görsel bir şölendi. Videoyu izlemenizi öneririm.
TUZDA TAVUK
İri tavuk içine bademli kuş üzümlü, pilavlı
ÇÖMLEK KEBABI
KÜNEFE
Ve son olarak çay ve Kömbe
Ahsen Hatay Sofrası ' na muhteşem lezzetleri ve konukseverlikleri için çok teşekkür ederiz.
Sofralarınız BEREKETLİ olsun…
SELMA MOLLAOĞLU