24 Eylül 2016 Cumartesi

MARMELATLI KURABİYE


MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
MARMELATLI KURABİYE
Mutlaka denemenizi önereceğim bir kurabiye tarifi...kahvenin çayın yanında mükemmel....Taze kayısıdan yaptığım marmelatı kullandım..dilediğiniz herhangi bir marmelat çeşidini kullanabilirsiniz...marmelat yerine sürülebilen çikolata da nefis oluyor :)

  • MALZEMELER:
  • 125 gr. Oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (2,5 -3 su bardağı civarında)
  • İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • Küçük bir kaşar marmelat (Ben kayısı marmelatı kullandım)
  • Kenarları için bir miktar fındık kırığı
  • ÜZERİ ÇİN:
  • Pudra şekeri
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru için:
  • Yoğurma kabına , tereyağını ve pudra şekerini alalım, güzelce karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
  • Vanilya ve azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparın
  • Yuvarlak açın ve ortasına yeteri kadar marmelat koyup kapatın. (Yarım ay seklinde)
  • Uç kısımlardan hafif taşan marmelat fındık kırığına bulayın
  • Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri hafif pembe olana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...