MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
MARMELATLI KURABİYE
Mutlaka denemenizi önereceğim bir kurabiye tarifi...kahvenin çayın yanında mükemmel....Taze kayısıdan yaptığım marmelatı kullandım..dilediğiniz herhangi bir marmelat çeşidini kullanabilirsiniz...marmelat yerine sürülebilen çikolata da nefis oluyor :)
- MALZEMELER:
- 125 gr. Oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un (2,5 -3 su bardağı civarında)
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- Küçük bir kaşar marmelat (Ben kayısı marmelatı kullandım)
- Kenarları için bir miktar fındık kırığı
- ÜZERİ ÇİN:
- Pudra şekeri
- YAPILIŞI:
- Hamuru için:
- Yoğurma kabına , tereyağını ve pudra şekerini alalım, güzelce karıştırın.
- Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
- Vanilya ve azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparın
- Yuvarlak açın ve ortasına yeteri kadar marmelat koyup kapatın. (Yarım ay seklinde)
- Uç kısımlardan hafif taşan marmelat fındık kırığına bulayın
- Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri hafif pembe olana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
- AFİYET OLSUN