26 Eylül 2016 Pazartesi

CARTEDOR KUP TATLILAR



Bildiğiniz gibi Algida’nın vazgeçilmez lezzeti Carte d’Or’un tüm ürünleri tatlı gibi pek çok tarifte kullanılmaktadır. Bu yazımızda ise sizlere Carte d’Or dondurmaları ile yapabileceğimiz bu yılın en popüler kup tatlıların tariflerinden bahsedeceğiz.
Kahveli Kremalı Kup
MALZEMELER
100 gram mascarpone
100 ml taze krema
20 gram rende çikolata
4 adet kedidili bisküvisi
4 top Carte d’Or Selection Krem Karamel
HAZIRLANIŞI
- Taze kremayla Mascarpone’u karıştırın.
- Kedidillerini iki ye bölün ve 4 kupaya paylaştırın.
- Hazırladığınız krema karışımını kuplara paylaştırın.
- 1’er top Carte D’or’u kremanın üzerine yerleştirin ve rende çikolatayı üstüne koyarak servis edin.

Limon Soslu Vişneli Carte d’Or Kupları
MALZEMELER
Limon Sosu için
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
½ paket Şekerli Vanilin
3 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
1 adet limonun rendesi ve suyu

Beze için;

2 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı şeker
1 tutam tuz Servis için
8 top Carte d’Or Classic Vişneli

HAZIRLANIŞI
- Beze için 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mixerle köpürünceye kadar çırpın. Köpürünce içine yavaş yavaş tuz ve şeker ilave edin. Mixeri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından bezeleri yağlı kağıt kaplı fırın tepsisinde ceviz büyüklüğünde olacak şekilde 100 derecede 60 dakika boyunca pişirin.
- Başka bir kapta unu nişastayı ve şekeri harmanlayın. Limon suyu, limon rendesi ve suyu kaynatın ve ardından içerisine unlu karışımı ilave edin ve koyulaşana dek pişirin. En son içine yumurta sarılarını da ilave edip ateşten alın. Bir çorba kaşığı büyüklüğünde tereyağınıda ekleyip iyice parlayıncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıp soğumaya bırakın.
- Bir kaba 2 top Carte d’Or Classic Bitter Vişneli koyup üzerine birkaç beze ekleyerek limonlu sosla servis edin.
Opsiyonel: Limonlu sosa limon suyunu eklemek yerine portakal rendesi ve portakal ekleyerek portakallı sos yapabilirsiniz.

Tahin Pekmezli Kup
MALZEMELER
2 top Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma 
2 çorba kaşığı pekmez
Kağıt helva
Antep fıstıklı tahin helvası
File Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
- Dondurma kasesinin dibine parçoaladığınız kağıt helva ve pekmezi yerleştirin.
- Üzerine Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma toplarını koyun.
- En üste bolca pekmez, tahin helvası ve Antep fıstığı ilave ederek servis edin.


Cartedor’un diğer Kup tatlı Tarifleri’ne de bakmanızı öneririz.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...