27 Eylül 2016 Salı

KURU MEYVELİ VE MÜSLİLİ KUP



 KURU MEYVELİ VE MÜSLİLİ KUP
Kahvaltı veya ara öğünler için harika bir  reçete...Son haftalarda eşimin vazgeçilmez kahvaltısı haline geldi...Sevdiğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz..
  • MALZEMELER:
  • 500 gr kaymaksız yoğurt
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 150 gr kadar kuru meyveli müsli
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Mevsim meyvesi
  • Fındık veya ceviz veya badem veya antep fıstığı
  • YAPILIŞI:
  • Bir kabın içinde yoğurt ve balı güzelce karıştırın.
  • Kupların dibine bir miktar kuru meyveli müsli koyun, üzerine yoğurt karışımından da bir miktar koyun.
  • Kup doluncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Arzu ederseniz kat aralarına dilediğiniz mevsim meyvelerinden koyabilirsiniz.
  • Kupların üzerini meyve dilimleri, fındık veya ceviz veya badem veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...