30 Haziran 2016 Perşembe

UN HELVASI


UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI
Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak yağdığı böyle bir gecede Allah tüm  dualarımızı ve ibadetlerimzi kabul etsin. Hayırlı kandiller...
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 1, 5 su bardağı toz şeker (Az tatlı seviyorsanız  1 su bardağı şeker yeterli)
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye  şeker ve suyu alın.
  • Şeker eriyinceye kadar kaynatıp, şerbeti ılınmaya bırakın.
  • Yayvan bir tencereye  yağları  alıp eritin.
  • Unu ekleyerek en kısık  ateşte yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak un kokusu çıkıp hafifi esmerleşene kadar unu kavurun.
  • Şerbeti kavurduğunuz  unun üzerine dökün ve  topaklanmaması için  suyunu çekene kadar hızlıca karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp helvayı dinlenmeye bırakın.
  • Helvaya ister yemek kaşığı ister  dondurma kaşığıyla  şekil verip  servis yapabilirsiniz.
  • Arzu ederseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • ALLAH KABUL ETSİN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...