UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI
Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak yağdığı böyle bir gecede Allah tüm dualarımızı ve ibadetlerimzi kabul etsin. Hayırlı kandiller...
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı un
- 125 gr. tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ŞERBETİ İÇİN:
- 1, 5 su bardağı toz şeker (Az tatlı seviyorsanız 1 su bardağı şeker yeterli)
- 2 su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Bir tencereye şeker ve suyu alın.
- Şeker eriyinceye kadar kaynatıp, şerbeti ılınmaya bırakın.
- Yayvan bir tencereye yağları alıp eritin.
- Unu ekleyerek en kısık ateşte yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak un kokusu çıkıp hafifi esmerleşene kadar unu kavurun.
- Şerbeti kavurduğunuz unun üzerine dökün ve topaklanmaması için suyunu çekene kadar hızlıca karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp helvayı dinlenmeye bırakın.
- Helvaya ister yemek kaşığı ister dondurma kaşığıyla şekil verip servis yapabilirsiniz.
- Arzu ederseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.
- ALLAH KABUL ETSİN