RAMAZAN' DA SEVGİYLE KURULSUN SOFRALAR. ERİKLİ' YLE LEZZET DOLSUN İFTARLAR
Yaşamın gizli kahramanı " SU "
Yetişkin insan vücudunun % 65 i sudan oluşur. İnsan yemek yemeden 40 güne kadar fakat su içmeden ancak 10 gün yaşayabilir. Tarih boyunca bütün uygarlıklar suyun olduğu bölgelerde kurulmuştur. Su yaşam için değerliyken suyumuzu seçerken ne kadar dikkatliyiz? Şöyle düşünün bir haftalık tatil planı oluştururken harcadığımız zamanın ne kadarını hayati önemdeki suyu seçerken ayırıyoruz?
Bizim tercihimiz ise Uludağ' ın zirvesinden gelen ERİKLİ SU
Neden mi? Çünkü;
- Türkiye'nin en lezzetli suyu olması
- Türkiye’nin en çok sevilen suyu olması
- Kaynağının Uludağ olması
- Yumuşak içimli olması
- Türkiye’deki açık ara lider su markası olması
Ramazan birlik ve bereket ayıdır.Ailemi ve dostlarımı iftar soframda ağırlamaktan, onlarla bu maneviyatı yaşamaktan mutlu olurum.Misafirlerim için gün boyu tatlı bir telaşım başlar.Özenerek ikramlarımı ve soframı hazırlamaya çalışırım.Erikli suyu, hem içme suyu olarak , hem de yemeklerimde, çayda, çorbad a, kahvede kullanıyorum.
Ramazan’da sevgi ve özenle hazırlanan sofralara layık Erikli lezzeti ile nice iftarlara.
Menü:
Süzme Mercimek Çorbası
Yoğurtlu Patlıcan Salatası
Cevizli Semizotu Salatası
Pastırmalı Humus
Zeytinyağlı Mantar
İzmir Köfte
Mısırlı Pirinç Pilavı
Şekerpare
Pide
Meyve
Çay
Ve Erikli Su
Ramazan’da sevgi ve özenle hazırlanan sofralara layık Erikli lezzeti ile nice iftarlara.
Menü:
Süzme Mercimek Çorbası
Yoğurtlu Patlıcan Salatası
Cevizli Semizotu Salatası
Pastırmalı Humus
Zeytinyağlı Mantar
İzmir Köfte
Mısırlı Pirinç Pilavı
Şekerpare
Pide
Meyve
Çay
Ve Erikli Su
‘Ramazanda Erikli’yle lezzet dolsun bardaklar’. Uludağ' ın zirvesinden gelen Erikli su farklı boylardaki ürünleriyle soframda, yolda, sporda, işte hep yanımda.Su sağlıktır.
Yaz sıcakları başladı.Buz kalıplarını Erikli su ile doldurdunuz mu?
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
Uludağ’ın zirvesinden gelen Erikli lezzetiyle nefis bir çorba yaptım.Anne çorbası tadında.
MALZEMELER;
CEVİZLİ SEMİZOTU SALATASI
ŞEKERPARE
MALZEMELER;
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
4-5 su bardağı Erikli Su
Limon
YAPILIŞI:
Mercimekleri güzelce yıkayıp, orta hararetli ateşte, üzerini geçecek kadar su koyup, ara ara karıştırarak, iyice haşlayın. (Haşlanırken gerekirse su ilave edebilirsiniz.)
Haşlanan mercimeği tel süzgeçten veya robottan geçirin.
Orta boy bir tencerede yağı eritin ve unu ekleyip kısık ateşte un kokusu çıkana kadar rengi de çok değişmeden kavurun.
Mercimeği,üzerine ekleyip karıştırın.
Yeteri kadar sıcak su ilave edin.
Un çabuk dip tuttuğundan karıştırmaya devam edin.
Tuzu katın.
Piştikten sonra altını kapatıp, limon suyunu ekleyin.
Arzuya göre serviste üzerine yağda biber yakabilir veya yalnızca kuru nane serpebilirsiniz.
HUMUS
MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı tahin
1Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Kimyon
Tuz
Üzeri için:
Arzuya göre pastırma dilimleri
Tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI:
Haşlanmış nohuda çok az haşlama suyundan ekleyip robotta püre haline gelinceye kadar çekin.( Nohudun haşlanırken çıkan kabuklarını temizlemeyi unutmayın!)
Üzerine tahin, zeytinyağı,limon suyu, 1 Türk kahvesi fincanı nohudun haşlama suyu,sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin.( Kıvamı koyu olursa kıvam açmak için çok az daha haşlama suyundan ekleyebilirsiniz).
Humusu servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ile süsleyebilirsiniz.( veya kırmızı toz biber, ince kıyım maydanoz kullanabilirsiniz).
Arzu ederseniz bir kaç adet pastırma dilimini az tereyağında çevirin.
Önce yağını humusun üzerine gezdirin, daha sonra pastırma dilimlerini sıralayın.
AFİYET OLSUN
ZEYTİNYAĞLI MANTAR
MALZEMELER:
1 kilo küçüklerinden mantar
2 adet patates
2adet havuç
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan veya birkaç adet arpacık soğan
6 diş sarımsak
1 adet limonsuyu
Bir miktar maydanoz
4/ 3 su bardağı zeytinyağı
1-2 adet kesme şeker
Erikli Su
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Mantarları tuzlu ve limonlu suda haşlayın.
Büyük olan mantarları 2 ' ye bölün.
Soğanı rendeleyip zeytinyağ da pembeleştirin ve verev şeklinde kesilmiş, havuç, biber,kıyılmış sarımsağı ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.
Kabukları doğranmış ve küp doğranmış domates ve patatesleri ekleyin.
Domatesler biraz pişip eriyince mantarları,şekeri,baharatları ve 1- 2 çay bardağı Erikli sıcak su ekleyin.
Sebzeler yeterince yumuşayınca ocaktan indirip üzerine ince kıyım doğranmış maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI
MALZEMELER:
3- 4 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağı
Arzuya göre 1-2 adet yeşil acı biber
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. ( Ben acı biber de közleyip ilave ediyorum).
Patlıcanları ince ince kıyın.
Bir kasenin içine ezilmiş sarımsak tuz , limon suyu ve yoğurdu alıp karıştırın. Kıyılmış patlıcanı ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin. Pul biber veya kırmızı toz biber serpin.
AFİYET OLSUN
CEVİZLİ SEMİZOTU SALATASI
MALZEMELER:
1 demet semizotu
1-2 adet salatılık
7-8 adet kiraz domates
Ceviz
Arzuya göre beyaz peynir
SOSU İÇİN:
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Semizotunu güzelce yıkayın ve yapraklarını koparıp bir kaseye alın. ( Dalları taze ise kullanabilirsiniz.)
Semizotunun üzerine salatalığı doğrayın.
Domatesleri ikiye kesip ekleyin.
Cevizi ilave edip karıştırın.
Sosu için; bir küçük kaseye zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi alıp güzelce karıştırıp salatanın üzerine döküp karıştırın.
Servis tabağını alın. Arzu ederseniz üzerine peynir, mısır vs. ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
İZMİR KÖFTE
MALZEMELER:
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu veya 2-3 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
SOSU İÇİN:
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3- 3,5 su bardağı Erikli Su
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
( Veya kızartmayı yaptığınız yağdan 1 çay bardağı yağ)
GARNİTÜR İÇİN:
1-2 adet domates
4-5 adet sivri biber
4- 5 adet patates
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI.
Yoğurma kabına kıymayı alın.
Üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta, galeta unu, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
Vaktiniz varsa bir kaç saat köfteyi dinlendirin.
Köftelere uzun ve oval şekil verin.
Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde kesin
Biberleri patateslerin büyüklüğünde doğrayın.( Köfte, patates ve biber aynı boyutlarda olursa görsellik daha şık oluyor)
Kızdırılmış yağda yarı yarıya kızaracak şekilde önce patatesleri, daha sonra köfteleri ve son olarak biberleri kızartın.
Bir fırın kabına köfte , patates ve biberleri yan yana sıralayın.Aralarına dilimlenmiş domatesleri koyun.
Bir tencereye zeytinyağını alın.
Üzerine rendelenmiş domatesi koyup biraz kavurun.Salçayı üzerine ekleyip 1-2 çevirin. 3- 3,5 su bardağı kadar Erikli su ve tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 taşım kaynatın.( Ben kızartmanın yağından 1 çay bardağı kadar yağı süzüp kullanıyorum. daha lezzetli oluyor).
yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da yemeği pişirin ve sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu veya 2-3 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
SOSU İÇİN:
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3- 3,5 su bardağı Erikli Su
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
( Veya kızartmayı yaptığınız yağdan 1 çay bardağı yağ)
GARNİTÜR İÇİN:
1-2 adet domates
4-5 adet sivri biber
4- 5 adet patates
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI.
Yoğurma kabına kıymayı alın.
Üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta, galeta unu, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
Vaktiniz varsa bir kaç saat köfteyi dinlendirin.
Köftelere uzun ve oval şekil verin.
Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde kesin
Biberleri patateslerin büyüklüğünde doğrayın.( Köfte, patates ve biber aynı boyutlarda olursa görsellik daha şık oluyor)
Kızdırılmış yağda yarı yarıya kızaracak şekilde önce patatesleri, daha sonra köfteleri ve son olarak biberleri kızartın.
Bir fırın kabına köfte , patates ve biberleri yan yana sıralayın.Aralarına dilimlenmiş domatesleri koyun.
Bir tencereye zeytinyağını alın.
Üzerine rendelenmiş domatesi koyup biraz kavurun.Salçayı üzerine ekleyip 1-2 çevirin. 3- 3,5 su bardağı kadar Erikli su ve tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 taşım kaynatın.( Ben kızartmanın yağından 1 çay bardağı kadar yağı süzüp kullanıyorum. daha lezzetli oluyor).
yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da yemeği pişirin ve sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Pilav Ramazan sofralarının da vazgeçilmezidir.Pirinç kadar pilavda kullanılan suyun kalitesi de çok önemlidir.Uludağ’ın zirvesinden gelen Erikli lezzeti, pilavımıza geçsin. Lezzetli pilav yapmanın keyfiyle misafirlerinizi mutlu edin.
MISIRLI PİLAV
MISIRLI PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak Erikli Su
1 adet küçük konserve mısır
2-3 damla limon suyu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletip, yıkayın ve iyice süzün.
Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın. Tereyağı eriyince pirinci ve tuzunu ekleyip 3-4 dakika kadar pirinçleri kırmadan kavurun. 2-3 damla limon suyu ekleyin. ( Limon suyu pilavı daha beyaz yapıyor).
Kaynatılmış Erikli suyu ekleyip kapağını kapatın. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince suyu süzülmüş mısırı ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını temiz bir bez veya havlu kağıt ile sarın.
Pilavı demlenmeye bırakın.
AFİYET OLSUN
ŞEKERPARE
MALZEMELER:
125 oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın)
Şerbeti için:
4 su bardağı Erikli Su
3 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için, yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerpare pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle
süsleyin.
AFİYET OLSUN
En sevdiğim yaz meyveleri.
İftar sonrası sizi ne mutlu eder diye sorsam hiç kuşkusuz çoğunluk " Çay " diye yanıtlar.Lezzetli bir çay demlemenin çok önemli bir püf noktası da suyun lezzetidir.
Siz de benim gibi, Çayınızı Uludağ’ın zirvesinden gelen Erikli’ yle demleyin. Çayınız Erikli lezzetiyle keyif versin.
Sizlere güzel bir haberim var.3 Mayıs- 4 Temmuz tarihleri arasında 444 0 222’yi arayıp Erikli’ye abone olanlara özel damacana kampanyası: Erikli’ye abone olanlara ikinci siparişlerindeki 19 litre suları hediye edilecektir.
Haydi hanımlar! 444 0 222’yi arayın, Erikli’ye abone olun, ikinci damacana siparişiniz Erikli’den olsun!
Sosyal Medya Hesapları ve Web Sitesi Linki:
- https://www.erikli.com.tr/
- https://www.facebook.com/ ErikliLezzeti
- https://www.instagram.com/ eriklilezzeti/
- https://twitter.com/ ErikliLezzeti
- https://www.youtube.com/ user/ErikliTube
Sosyal Medya Hesapları ve Web Sitesi Linki:
- https://www.erikli.com.tr/
- https://www.facebook.com/
- https://www.instagram.com/
- https://twitter.com/
- https://www.youtube.com/