14 Haziran 2016 Salı

PATLICAN BALIĞI


PATLICAN BALIĞI TARİFİ
PATLICAN BALIĞI NASIL YAPILIR?
PATLICAN BALIĞI
Sanıyorum Ege Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde yapılan bir tarif...Bölgelere göre yapılışında bazı farklılıklar gösteriyor.Bazı tariflerde yumurta ve una bulanırken, bazı tariflerde yalnızca mısır ununa bulanıyor..Ben normalde de balık kızartırken mısır ununa buladığım için bu tarifte de mısır ununu tercih etim..Üzeri çıtır nefis balık tadında bir patlıcan oldu...


MALZEMELER:
  • 4 adet patlıcan
  • Tuz
  • Bulamak için:
  • 1 su bardağı mısır unu.
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Servis İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar yıkayıp kabuklarını soyun ve boydan 4' e kesin.
  • Bir tencerenin içine tuz ve suyu alın, patlıcanları ilave edin ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan patlıcanların suyunu süzdürün.
  • Geniş bir tabağa mısır ununu alın, üzerine tuz serpin ve haşlanmış patlıcanları mısır ununa bulayın.
  • Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın ve patlıcanları güzelce kızartın.
  • Fazla yağını alması için kızaranları havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Sunum için patlıcanları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
  • AFİYET OLSUN
  • Not: Tuzu yerinde olduğunda tadına doyum olmuyor

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...