29 Şubat 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTA


ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR?
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI PASTA
Keki, kreması ,kaplaması bol bol çikolata..Hani cafeler de kahvenin yanına çikolatalı bir pasta isteriz ya o tatta bir pasta...Ben çikolata ve muzu çok yakıştırdığım ara katlara muz dilimleri kullandım..
Deneyiniz, çok beğeneceksiniz...



  • MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1, 5 çay bardağı toz seker
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kreması için:
  • 200 ml krema 
  • 200 gr bitter çikolata
  • İçi için:
  • 2-3 adet muz
  • Keki ıslatmak için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Üzeri için:
  • Kakao
  • YAPILISI:
  • Hamuru ipin;çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Tereyağı ve şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin.
  • Üzerine yumurta,süt, vanilya ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip çırpın.
  • Un, nişasta ve kabartma tozu unu karıştırın eleyerek karışıma döküp kısa bir süre çırpın
  • 18 cm lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve harcı dökün ve kaşıkla üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında keki çok kurutmadan pişirin (30-35 dakika)
  • Kreması için;bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  • Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın.
  • Keki fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Kekin üst kısmını incecik kesip alın.
  • Keki eşit 3 parçaya kesin.1.kati servis tabağına alın.
  • Üzerini şekerli sütle yeteri kadar ıslatın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kremadan sürün.
  • Muz dilimleri sıralayın.
  • 2.kati üzerine kapatıp hafif bastırın.
  • Yine şekerli süt ile ıslatıp 1 yemek kaşığı kremadan sürün.
  • Muz dilimleri sıralayın. 3.kati üzerine koyup bastırın.
  • Yine şekerli süt ile ıslatın. Kalan kremayla uzerini ve yanlarını kaplayın.
  • Kremayı düzgün bir şekilde sürmeye çalışmayın.
  • Hatta kaşık izlerini daha belirgin yapıp dekor verin.Üstüne kakao serpin
  • Ben yaprak şeklindeki kalıplarımı sıvı yağ ile yağlayıp üzerine benmari usulü erittiğim bitter çikolatayı sürdüm
  • İyice donduktan sonra kalıptan çıkararak pastamı süsledim.
  • 6-8 dilim nefis bir pasta sizleri bekliyor.
  • AFİYET OLSUN



tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...