26 Şubat 2016 Cuma

MUZLU VE KURU YEMİŞLİ KEK


MUZLU VE KURU YEMİŞLİ KEK
MUZLU KEK TARİFİ
Bir çoğumuz  kek hamurunda muzu kullanmamışızdır. .Ben kuru yemişi keklerde kullanmayı seviyorum. Muz ve kuru yemişin birlikteliği ise çok hoş oldu.. Umarım sizlerde bizim gibi bu keki seversiniz:)

  • MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 120 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında)
  • yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • Kuru yemis Malzemeleri:
  • 6-7 adet kuru kayısı
  • 3-4 adet kuru incir ( Haşlayalım,soğuduktan sonra minik minik doğrayalım.)
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış fındık
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış ceviz
  • yarım çay bardağı kuru üzüm
  • arzuya göre antep fıstığı
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Pudra şekeri
  • YAPILIŞI:
  • Karıştırma kabımızda yumurtaları ve şekeri ekleyelim ve köpürene değin çırpalım
  • Rendelenmiş MUZU ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Oda ısındaki yağımızı parçalar ayırarak ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  • Tarçını ekleyelim
  • Elenmiş un, ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
  • Kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayalım ve diğer yemişlerle birlikte hamurun dibine çökmemesi için hafif unlayarak kek harcımıza ilave edelim.
  • Tahta bir kaşıkla karıştıralım.
  • Yağlanmış dikdörtgen dar bir kalıba kek harcımızı dökelim
  • Ilık kekimizi 180 derecede pişirelim
  • İlk 20 dakika fırın kapağımızı açmayalım.
  • Fırından çıkıp soğuduktan sonra kalıbından çıkaralım
  • Üzerine pudra şekeri serpip,dilimleyerek servis yapalım.
  • NOT: Kuru yemişlerden eksik olanlar varsa koymaya bilirsiniz.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...