PATLICANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ
Misss gibi bulgur pilav... Yanında ayran veya yoğurt....
- MALZEMELER:
- 2 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı bulgur Duru Bulgur
- 1 adet irice kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Kızartmak için:
- Sıvı yağ
- YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın ve 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
- Kızgın sıvı yağda patlıcanları kızartın ve kâğıt havlu üzerine çıkartın ve tuzlayın.
- Pilav tenceresine tereyağını, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Salçaları ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- İnce kıyılmış sarımsak ve bulguru ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Tercihen et suyu, kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çektiğinde üzerine kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.
- Sıcak servis yapın.
- AFİYET OLSUN