29 Ekim 2013 Salı

Bisküvili Trüfler/ Oreo Truffles ve Biscoff Truffles / Oreo Cakepops


Bisküvili Trüfler/ Oreo Truffles ve Biscoff Truffles / Oreo Cakepops tarifi

Oreo nedir veya Oreo nerede satılır bilmiyor olabilirsiniz, çok normal.
Çünkü ülkemizde resmi satışı olmayan, gurme marketlerin getirip fahiş fiyatlara sattıkları bir bisküvi idi Oreo. Oreo yiyen illa fotoğrafını çeker koyar hatta instagrama, twitter'a :) Neyseki artık burda da satılıyor da Oreo ile hava atma dönemi bitti.

Bizim Negro gibi kakaolu ve kremalı bir bisküvi Oreo ama bana kalırsa çok daha tercih edilebilir bir bisküvi. Çünkü Negro veya benzeri kakaolu, kakaolu kremalı bisküvilerden tadı farklı. Bizim kakaolu bisküvilerin tadı hep aynı gelir bana, eti puf kakaolu da, negro da sade kakaolu bisküvide de hep aynı tadı alıyorum ben, hoşlanmadığım bir tat bu da. Kakaodan ziyade böyle tatlı bir şey gibi, bilmiyorum işte. Oreo'da bu aroma olmadığı ve daha kakolu bi tadı olduğu için seviyorum.

Oreo artık Migros ve Macro Center'larda satılıyor. (reklama girmesin diye isim vermek istemedim aslında ama denemek isteyenlere de engel olmak da istemedim)  Üstelik eskisi gibi uçuk fiyatlarda değil, 4 tane 4 adet bisküvi içeren paketleri 3 lira. Yani 16 Oreo. Yine diğer ülkelere göre pahalı tabi ama eskiden o paketler1 0-15 arası satılırdı burda. 

Nedir bu Oreo'nun özelliği derseniz, bisküvisinin gevrekliği ve tadı derim. Koyu renk kakaolu, gevrek ve şekeri yerinde. Ben içindeki kremayı pek sevmediğimden genelde kazırım ama kremalı hali herkesin favorisidir. Yabancı bloglarda Oreo'lu cupcake, pasta, krema, dondurma tariflerini görüp de denemek istediğinizde Oreo bulamadıysanız artık var. :) Bulamazsanız da yerine herhangi bir kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz elbette illa oreo olacak diye bir şart yok.

Diğer bisküvi ise Lotus Cookies, Biscoff. Bunu da çok seviyorum, karamelize ve hafif tarçınli bir bisküvi. Normalde biscoff bisküvileri çay veya kahve ile severim bir de böyle denedim. Bunu da Migros, Macro'da bulabileceğiniz gibi Rossman'larda da bulunuyor. Belki başka marketlerde de vardır bilmiyorum. Bunun yerine de petibör bisküvi veya sevdiğiniz bir bisküvi kullanabilrisiniz.

Bisküvili Trüfler/ Oreo Truffles ve Biscoff Truffles / Oreo Cakepops

Gelelim tarife, benim ilk denemem oldu bu bisküvili trüfler bu yüzden çok heyecan aramadım. Bisküvileri tamamen kendi sevdiğim, damak zevkime göre olan bisküvilerden seçtim. Siz de istediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz. Bir dahaki seferler için başka planlarım da var ama. Çok sevdim üstelik, güzel oluyor. Hem ikramlık hem de çocukların da sevebileceği bir yiyecek oldu bisküvi topları. Bu yüzden evdeki bisküvilerle denemenizi tavsiye ederim. Kurabiyelerle de yapabilirsiniz. İçlerine tarçın, zencefil veya aromalar ekleyebilirsiniz. Size kalmış :) Yöntem çok basit, bisküvileri ezdim ve sütle yoğurup yuvarladım. Sonra da beyaz çikolataya batırıp süsledim.


Bisküvili Trüfler/ Oreo Truffles ve Biscoff Truffles 

Bisküvili Trüfler/ Oreo Truffles ve Biscoff Truffles / Oreo Cakepops

Malzemeler: (yaklaşık 8-10 top için)

  • 16 tane oreo (veya negro)
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 100 gr beyaz çikolata
  • pasta süsü


Hazırlanışı:


Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.

Dilerseniz oreoları ayırıp arasındaki kremayı kazıyın. (böylece daha az yağlı olacak) Bisküvileri robotta toz haline gelene kadar parçalayın veya merdane ile üzerinden geçerek ezin. 4 yemek kaşığı süt ekleyin ve şekil verilebilecek bir kıvama gelene kadar yoğurun. (gerekirse süt ekleyebilirsiniz.) Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Top haline getirdiğiniz bisküvi hamurunu beyaz çikolataya batırın ve yağlı kağıt serilmiş bir tabağa veya tepsiye dizin. Pasta süsleri ile süsleyip dolapta çikolata katılaşana kadar bekletin.


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...